Kozan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yaya ve araç trafiğinin yoğun yaşandığı Turgut Özal Bulvarı (Göç Yolu)’nda bordür yenileme çalışması başlattı.
Belediye ekiplerince Turgut Özal Bulvarının orta refüjünde yürütülen çift taraflı yenileme çalışması kapsamında hastane kavşağından, Tedaş kavşağına kadar 3800 metrelik bordür döşeme çalışması yapılacak. Eskiyen bordürleri yerlerinden sökerek zemin temizliği yapan ekipler, temizliğin tamamlanmasının ardından yeni bordürlerin döşeneceğini, ardından da bulvarda peyzaj çalışması yapılacağını ifade etti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ 3. Bölge Koordinatörü Tayfun Çiftçi, ilerleyen günlerde Kozan’ın diğer cadde ve bulvarlarında  da çalışmalar yapılacağını belirterek; “İlçemizdeki çalışmaları yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Kozan Belediye Başkanı Musa Ötürk, bordur taşlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlandığını ifade ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Her iki belediyenin ortak yürüttüğü çalışmalarla Kozan’ı modern bir görünüme kavuşturacaklarını söyleyen Başkan Öztürk; “Hastane Kavşağından TEDAŞ kavşağına kadar devam eden Göçyolu’na çift taraflı toplam 3 bin 800 metre yeni bordur taşı döşenerek bulvarımız daha modern bir görünüme kavuşacak. Halkımıza ne söz verdiysek, kısıtlı bütçemize rağmen hepsini yerine getireceğiz. Ayrıca bulvarın devamında yıllardır açılamayan kısa bir bölge var. İnşallah hak sahipleri ile orta yolu bularak bu sorunun da üstesinden geleceğiz. Öte yandan Cumhuriyet Mahallemizden başlattığımız ve devam eden yağmur suyu projemizi bir an önce bitirerek ilçedeki yağmur suyu sorununu da çözeceğiz” dedi.