Gönüllü kadınlardan oluşan 45 kişilik ekip, Çukurova bölgesindeki mahalleleri gezerek burada yaşayan vatandaşları binlerce dağıttıkları broşürlerle, ‘Kanserden korkma geç kalkmaktan kor’ diye uyardı.    

Çukurova ilçe kadın kolları Başkanı Aslı Çelik ve ÇUKADAR (Çukurova  Kadın Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ülger, broşür dağıtımına katılan gönüllü kadınlara topluca yemek verdi.

Törem kafade bir raya gelen yaklaşık50 kişilik grup burada bir dayanışma ve kaynaşma örneği sergiledi. Yemeğe Çukurova ilçe Başkanı Av. Ramazan Çırak ile İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse’de katıldı. 

Yemek de bir konuşma yapan ilçe Kadın Kolları Başkanı Aslı Çelik, bu etkinliğin vatandaş yararına olduğunu söyledi. Çukurova’da yaklaşık 50 kadını kanser şüphesiyle KETEM’e (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) götürerek muayene ettirdiklerini hatırlatan Çelik, “Kanser türlerinin yanı sıra sigaranın zararları, sağlıklı beslenme konularında broşürle  bilgilendirdik.  Kanserin erken tanılarına yönelik bilgiler aktararak, ücretsiz KETEM  taramalarının duyurularını yaptık. Amacına ulaştığına inandığımız bu çalışma bizlere huzur verdi” diye konuştu.

İlçe Başkanı Ramazan Çırak ve il Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse’de, vatandaşı dağıttıkları broşürlerle bilinçlendiren gönüllü kadınlara teşekkür ettiler.