Güler Türksev, Türkiye’nin birleştirici gücü olarak CHP’yi gördüğünü belirterek, milletvekili seçimleri için aday adayı olduğunu ve mesleki tecrübelerini TBMM’de değerlendirmek istediğini söyledi.

Türksev, uzun yıllardır noter olarak görev yaptığını ve bir hukukçu olarak Türkiye’nin yasama, yürütme ve yargı alanındaki sıkıntılarını görerek çözüm üretme kaygısı duyduğunu söyledi.

AKP iktidarının icraatları sonucu Türkiye’de yasama, yürütme ve yargı bağımsızlığından söz edilemez duruma geldiğini ifade eden Türksev, adalet duygusunun ortadan kalkmasının kaosa, anarşiye yol açacağını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal hukuk devleti olduğuna dikkati çeken Türksev, ‘hukuk ve sosyal devlet korunmalıdır. AKP hükümeti cumhuriyetin yapısına müdahale etmektedir. İç güvenlikle ilgili son girişimler sivil sıkıyönetimdir’ dedi.

ÇGC Başkanı Esendemir de çeşitli meslek gruplarından temsilcilerin TBMM’ye seçilmesi gerektiğine inandığını ifade ederek, demokrasinin, insan haklarının ve basın özgürlüğünün gelişmesine yönelik tüm girişimlere destek olduklarını bildirdi. Ziyarette, ÇGC Yönetim Kurulu üyesi Mutlu Mete de hazır bulundu.