16 Vekilin imzası ile yapılan açıklama şöyle:
“1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ne olan ihtiyaç daha da artmıştır. AKP, halkın işsizlik, yoksulluk ve adalet gibi temel sorunlarını unutturmaya çalışmakta, seçim vaatlerini gerçekleştirmek yerine halkı hiç ilgilendirmeyen Başkanlık Sistemi'ni dayatmaktadır.
 Önümüzdeki zorlu dönemde güçlü bir CHP'nin olması halkın umutlarını diri tutacak ve kararlı bir şekilde mücadele etmesini sağlayacaktır. CHP'nin güçlenmesinin yolu sosyal demokrasinin ruhuna uygun olarak kongre ve kurultaylardan geçmektedir. 
KURULTAY TAKVİMİ İŞLİYOR
Seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmek, geleceğe yönelik politikalar geliştirmek ve kadrolarını yenilemek üzere Partimizin 35. Olağan Kurultay takvimi işlemektedir. Olağan kurultayımızın iki ay içinde yapılması planlanmışken bu günlerde olağanüstü kurultay talebinde bulunmanın Partimize ve Ülkemize bir yarar sağlamayacağı kanısındayız. Bu bağlamda biz aşağıda isimleri bulunan Akdeniz Bölgesi Milletvekilleri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğumuzu partili yoldaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz”
Adana Milletvekilleri: 
Elif Doğan Türkmen
Zülfikar İnönü Tümer
İbrahim Özdiş
Aydın Uslupehlivan

Antalya Milletvekilleri:
Niyazi Nefi Kara
Çetin Osman Budak
Mustafa Akaydın
Devrim Gök

Burdur Milletvekili:
Mehmet Göker



Hatay Milletvekilleri:
Hilmi Yarayıcı
Mevlüt Dudu
Serkan Topal
Birol Ertem

Isparta Milletvekili:
İrfan Bakır

Mersin Milletvekilleri:
Hüseyin Çamak
Aytuğ Atıcı