“5 Nisan Avukatlar Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Milletvekili Gürkan,  Avukatların, Hukuk Sisteminin ve Hukuk devleti ilkesinin temel taşlarından olan yargı içindeki en önemli unsurlardan biri olduğunu hatırlattı. Mesajında, Adalet tüm insanların ortak talebi ve beklentisi olmakla birlikte en temel hak olduğunu hatırlatan Gürkan

açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

 

“AVUKATLAR HAYATİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR”

“ Adaletin tesisi vatandaşlarımızın birbirine ve devlete olan güvenini sağlamakla birlikte sağlıklı bir toplum ve devlet yapısının en temel şartıdır. Avukatlar da, Yargı sisteminin ayrılmaz bir parçası olarak, adaletin tecellisi için insanları hakları konusunda bilgilendirip, haklarını koruyabilmeleri ve kullanabilmelerinde yardımcı olarak hayati bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

Bunun yanında Bağımsız ve tarafsız yargının kurucu unsurlarından olan savunmayı temsil eden Avukatlarımız, adaletin tecellisine katkıda bulunmak suretiyle toplumsal barışın korunması ve devamının sağlanmasında çok önemli ve kutsal bir görev icra etmektedirler.

Adalete duyulan güveni arttırmak, ancak bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adil bir yargı işleyişiyle mümkündür. Adalete verdiği önemi ismine taşıyarak da gösteren partimiz, Sayın Başbakanımız önderliğinde AK Parti İktidarında, güven veren ve çağdaş bir adalet sistemi oluşturma yönelik çalışmalarla Adalet sistemimizde ve Adalet hizmetleri sunumunda çok önemli düzenlemeler gerçekleştirilmiştir.

Yapılan çalışmalar ile vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştırılmıştır. Adalet hizmetleri Saraylara taşınarak fiziki mekânlar adalet hizmetleri sunumuna daha uygun hale getirilmiştir. Çok değil bundan 11 sene önce adliye deyince çoğumuzun aklına bir kamu binasının bodrum katına sıkışan daracık yerler gelirdi. Fiziki şartları çok kötü bu mekânlarda vatandaşa hizmet verilmeye çalışılırdı. Fakat 11 yılda adalet binalarının fiziki koşullarında büyük iyileştirilmeler sağlandı. Fiziki şartları düzelen binalar artık adliye değil adalet sarayı olarak anılmaya başlandı. Bunun yanında Adalet hizmetleri sınıfında görev yapan Hâkim, savcı ve diğer personellerin sayısı büyük oranda arttırılarak bu alanda ki ihtiyaç büyük oranda giderilmeye çalışılmıştır.

3 Mart 2014 tarihinde ihalesi yapılan ve yakın zamanda inşaatına başlanacak olan Yeni Adana Adalet Sarayımız, ilimizin en az 50 yıllık Adalet Hizmetleri ihtiyaçlarını karşılayacak, Adana’mıza yakışan, tam anlamıyla bir ‘Adalet Sarayı’ olarak faaliyet gösterecektir.

Bunun yanında Adliyelerimiz ilk kez daktilolardan kurtulmuş, bilgisayarlarla ve internetle tanışmış, hatta artık UYAP sistemiyle avukatlarımızın bürolarından Adliye hizmetlerine ulaşabilir hale gelmesi sağlanmıştır. Ceza sistemiz ve yasalarımız sürekli güncellenerek çağa uygun hale getirilmektedir.

Adaletin tecellisinde önemli katkı sağlayan Avukatlarımızın en iyi şekilde yetişmeleri ve mesleklerini yaparken karşılaştıkları sorunların giderilmesi, mesleklerini icra edecekleri en uygun ortamın sağlanması için de çalışmalar yürütülmektedir.

Bu vesileyle 1-7 Nisan Avukatlar Haftası kapsamında, insanlara yasalar ve hukuk kuralları çerçevesinde haklarının korunması ve adaletin yerine getirilmesinde önemli bir görev üstlenen meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, yürüttükleri bu kutsal görevde başarılar dilerim.”