AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutladı.

2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Gürkan “Güçlü bir Türkiye’nin ancak iyi yetişmiş kadrolarla mümkün olacağını” belirtti.

 Gürkan yayınlamış olduğu mesajında şunları kaydetti.

“Yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Milyonlarca öğrencimiz ve aileleri bunun heyecanı yaşamakta. Hiç şüphesiz ki yaşadığımız bilgi çağında, eğitim ve bilgiye erişim hiç olmadığı kadar çok daha fazla önem kazanmıştır. Dünya ülkeleri bilgiye erişim ve yetişmiş insan kazanmak için adeta yarış içerisindedirler.

Bizlerde dünyada yaşanan bu yarışta en önlerde yer almalıyız. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye ancak çok iyi eğitim görmüş ve bilgi ile donatılmış, yetişmiş kadrolarla mümkün olacaktır. Bu sebeple tüm imkânlarımızı, ülkemizi geleceğe başarıyla taşıyacak ve ülkemizi şu an bulunduğu yerden çok daha yukarıları taşıyacak parlak bir nesil yetiştirmek için seferber etmekteyiz.


EĞİTİM KALİTESİ ARTTI

Ak Parti iktidarında eğitim alanında çağ atladık. Eğitim hep birinci önceliğimiz oldu. Bu sebeple en çok bütçe eğitime ayrılmaktadır. Eğitimin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi için hiçbir dönemde olmadığı kadar büyük yatırımlar yapılmaktadır. Ülkemizin sahip olduğu derslik sayısının %35i bu dönem yapılmış, neredeyse şu an görev yapan her iki öğretmenden birisi bu dönem atanmıştır. Binlerce kütüphane, laboratuar kurulmuş, spor salonları, pansiyonlar inşa edilmiş ve okullarımız bilişim teknolojilerin imkânları ile donatılmıştır. Her ile en az bir üniversite kurulmuştur. Ders kitapları ücretsiz dağıtılmaya başlanmıştır. Öğrencilerimize verilen burs miktarları büyük oranda arttırılmıştır. Yüz binlerce kız çocuğumuz eğitime kazandırılmıştır. Eğitim kalitesinde çok büyük gelişmeler sağlayacak Fatih projesi hızla hayata geçirilmektedir. Ve yeni 4+4+4 eğitim sistemimiz ile zorunlu eğitim 12 yıla çıkarken, öğrencilerimizin yetenekleri ve tercihleri doğrultusunda eğitim alabilme imkânı sunulmaktadır.
Tüm bu çalışmalar ve gayretler çok daha güçlü ve mutlu bir Türkiye içindir. Bu çaba ve gayretlerimiz artarak devam edecek, çünkü hedeflerimiz ve ideallerimiz çok büyük ve bunlara kavuşmakta millet olarak çok daha fazla çalışmamızla ancak mümkün olabilecektir. 2023 yılında mutlu ve kendine yetebilen dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz.
Bu hedefi gerçekleştirmek için gerekli en önemli öğe nitelikli insan gücüdür. Yeteneklerine göre yetiştirilmiş çocuklarımız ve gençlerimiz, her alanda rekabet gücümüz arttıracak ve ülkemiz geleceğini aydınlatacaktır” dedi.
Bu düşüncelerle tüm öğrencilerimizin, ailelerinin ve eğitim camiamızın 2012-2013 Eğitim- Öğretim yılını kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.