21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Milletvekili Gürkan, bu bayramın yüzyıllar boyunca çok büyük bir coğrafyada kutlandığını belirtti.Nevruzun bolluk ve bereketlik getirdiğini savunan Gürkan,  yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 “Bu kadar büyük bir coğrafyada kutlanan Nevruz, hepimizin ortak bayramı ve ortak kültürel zenginliğimizdir. Bu büyük coğrafyada halkları birbirine bağlayan, güçlü bir kültürel bağ olan Nevruz aynı zamanda, içerdiği güçlü anlamlarla, yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır. Onun için bu anlamlı günün bütün milletimizle el ele, gönül gönül’e vererek kutlanması gerekmektedir. Birbirimize sımsıkı kenetlenmeli, bütün unsurlarımızla, bütün farklılıklarımızla bu toprağın, bu vatanın asli unsuru olduğumuzun bilincinde birbirimizi kucaklamalıyız. Farklılıklarımız, ortak kültür mirasımızı oluşturan zenginliğimizdir. Geçmişimizden günümüze büyük bir gururla taşıdığımız ve bizi güçlü kılan bu zenginlik, milletimizin birlik ve bütünlüğünü güçlendirmektedir.

Bu düşüncelerle başta Aziz Milletimiz olmak üzere, müşterek kültür coğrafyamızda yaşayan tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramlarını en içten duygularımla kutluyor; Nevruz'un adı gibi, yenilenme ve tazelenmeye, huzur, barış ve mutluluğun egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasına vesile olmasını diliyorum.''