Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, teşkilat olarak yapılacak olan seçimlere kilitlendiklerini belirterek, “Bu seçimler bizim için bir milat. Dönüş noktası. Starejik bir seçim olduğu için hepimize ağır görevler düşüyor”  dedi.

AK Parti Çukurova ilçe Başkanlığı Adana’da bir ilki gerçekleştirerek bir mahallenin danışma meclisi toplantısını yoğun bir kalabalık içerisinde gerçekleştirdi. Çukurova ilçe binasında düzenlenen toplantıya 4 ayrı bölgeye ayrılan Toros mahallesinde görev almış yaklaşık 400 partili katıldı. Çalışmaların anlatıldığı sorunların dile getirildiği toplantıya Milletvekili Fatoş Gürkan, İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, ilçe Başkanı Ramazan Çırak ile  partinin yöneticileri katıldı.  

 

SEÇİMLERE KİLİTLENDİK

 

Partililer tarafından alkışlar arasında karşılanan Milletvekili Gürkan, danışma meclisinde bir selamlama konuşması yaptı. Gürkan, karşısında kalabalık bir parti topluluğu görünce, “Buradaki gördüğüm tablo Çukurova’yı kazandığımızı gösteriyor. Bu kadar kalabalık toplanabiliniyorsa iş bitmiştir” dedi.

Çukurova ilçe Başkanı Çırak ve yönetimin heyecan dolu başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Gürkan,  “Sizlerin bu heyecanı bizi mutlu ediyor. Teşkilat olarak önümüzdeki seçimlere kitlendik. Bu seçimler partimiz için bir milat bir dönüm noktası. Genel Başkanımız ve Başbakanımızın bir daha milletvekili adayı olmayacağı bu son yerel seçim, starejik bir önem taşıyor. Dolayısıyla bu seçimler önemli ve hepimize ağır görevler düşüyor” şeklinde konuştu.   

 

ŞİDDET GERİLİYOR

 

Milletvekili Fatoş Gürkan, konuşmasında şiddete değindi. Kadınlar gibi erkeklerinde şiddet mağduru olduğunu söyleyen Gürkan, “Şiddeti bitirmek mümkün değil ama azaltmak için çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bu çalışmalarla öncelikle kadını, sonra çocuğunu sonrada eşini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bunları güçlendirirsek aileyi ve toplumumuz güçlendirilmiş olacak ve bütün bu sorunlar kendiliğinden ortadan kalkacaktır” dedi.

Son yapılan istatistiklerde şiddetin artmadığını azaldığını ifade eden Gürkan, “2005 yılı verilerine göre şiddet geriliyor. İnsanların  açlık, sefalet gibi amaçları kalmayınca şiddete başvuruyorlar. Temennimiz şiddetin hiç olmamasıdır. İnşallah her birey olarak şiddetsiz mutlu huzurlu günler yaşarız. Her gittiğiniz yerde sevgi ve hoş görüyü anlatırsak toplumu daha iyi yerlere götürürüz” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

SANDIK BAZLI ÇALIŞMA BAŞLATILDI

 

Çukurova ilçe Başkanı Ramazan Çırak’ da teşkilat olarak yüzlerce kişiyle organize çalıştıklarını kaydetti. Çukurova da 785 sandığın bulunduğunu hatırlatan Çırak,  “Adana’da yeni bir çalışma başlatıyoruz. Sandık bazlı çalışmalarla teşkilatımızı daha da güçlendireceğiz.   Tek tek sandık odaklı çalışmalarla ne yaptığımızı bileceğiz. Üye ve seçmenlerimizin tamamını iki aylık periyotlar halinde ziyaret edeceğiz. Her bölgede bir sandık olmak üzere haftada en az birini ziyaret edeceğiz. 785 toplantı yapmayı hedefliyoruz. Buralarda 40 kişilik ekibimizle ev ve kahve sohbetleri yapacağız” dedi.    

Toplantıda söz alan partinin bölge sorumlu yönetim kurulu üyesi Mehmet Gül, Mahalle Başkanı Ramazan Kortum ise yapılan çalışmalar ve karşılaştıkları sıkıntıları dile getirdi. Salonda bulunan azı partililerde sorunlarını Milletvekili, İl Başkanı ve ilçe Başkanıyla paylaştı. Toplantı sonunda Gürkan, CHP’den AK Partiye geçen Ali Sağır’a rozet taktı.