Cumhuriyetin, Büyük Önder Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrim ve milli tarihimizin kaydettiği en kapsamlı atılım olduğunu belirten Fatoş Gürkan, “Milletçe Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı, sevinci ve gururunu yaşıyoruz” dedi. Gürkan, mesajında şunları kaydetti:

“Cumhuriyet, ezelden ebede uzanan şanlı tarihimizde çok önemli bir aşamadır. Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülerek eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır.  Aziz Milletimiz bu eşsiz zaferi ve mücadeleyi Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. 

Tüm bu gelişmelerle ülkemiz, bir zamanlar hasta adam olarak nitelendirilen, üzerinde birçok planların yapıldığı bir ülke iken, kısa zamanda çok büyük ilerlemeler kaydederek, pek çok ülke için ilham kaynağı haline gelmiştir.

Çok büyük fedakârlıklar ve kahramanlıklar ile sağlam temeller üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti, her anlamda modern, yenilikçi ve daima ilerlemeyi hedefleyen, gücünü kahraman milletinden alan bir ülke olarak, geleceğe güvenle bakarak, ilelebet güçlü bir şekilde var olacaktır.

Geçmişten gelen birikimiyle, son yıllarda muazzam bir gelişme ivmesi yakalayan Türkiye, dünyanın en saygın ve güçlü ülkelerinden olma hedefinde, yürüyüşüne kararlılıkla devam etmektedir. Özellikle son yıllarda bölgesinde ve Uluslararası alandaki önemini ve etkinliğinin sürekli arttıran Türkiye Cumhuriyeti, çevresinde ve dünyada barış ve güvenliğin sağlanması için daha etkin rol üstlenmektedir.

Yüz binlerce şehit verilerek ulaştığımız bağımsız ve güçlü Türkiye’yi korumak ve yaşatmak uğruna ne yapılması gerekiyorsa onu yapacak ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız.

Tarih boyunca olduğu gibi bugün de, bu Aziz vatan üzerinde hain emel besleyenler hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, bu güne kadar olduğu gibi hak ettiği cevabı en güçlü şekilde alacaktır.

Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” veciz sözüyle bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizi, korumak ve güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışacak ve ebediyen yaşatacağız.

Bu duygularla, canları pahasına vatanımızı savunarak Cumhuriyeti bize armağan eden, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.”