AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, “Kurulduğu günden bu güne kadar, ülkemizde dirlik ve düzeni korumak için büyük bir çaba gösteren Türk Polis Teşkilatı,  toplumsal huzurun sağlanmasının en önemli güvencelerinden biridir” dedi.

Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan  Gürkan, mesajında şu görüşlere yer verdi.

“Emniyet güçlerimiz,  güvenliğin, huzurun ve düzenin sürekli kılınması için gece gündüz demeden, adalet, eşitlik, sabır, hoşgörü ve nezaket çerçevesinde, gerektiğinde canını hiçe sayarak görevini her zaman fedakârca ve başarıyla yapmaktadır. Ülkemizin her noktasında güvenliği ve huzuru temin etme görevi polislerimize zor, aynı zamanda kutsal bir sorumluluk yüklemektedir. Demokrasinin uygulanabilmesi, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisi ancak istikrarlı, güvenli ve huzurlu bir ortamda sağlanabilir. Polislerimiz zor görevlerini bu şuurla yürütmektedirler. Günümüzde, cesaretini, kabiliyetlerini, bilimsel gelişmeler ve teknoloji ile birleştiren Emniyet Teşkilatımız, birçok başarıya imza atarak, dünyanın sayılı güvenlik teşkilatları arasında hak ettiği yeri almıştır.Atatürk; “Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır” veciz sözü ile polislerimizin taşıması gereken nitelikleri en güzel şekilde ifade etmiştir.24 saat hizmet veren bir kaç kamu kurumundan birisi olan Polis Teşkilatımız, yüksek vazife şuuru ile ülke genelinde, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir arada yaşamasını sağlama ve sağlanan bu ortamı kararlı bir şekilde devam ettirme görevini başarıyla yerine getirmektedir. Bu düşüncelerle, yurdumuzun her köşesinde özveri ile görev yapan Emniyet Teşkilatımızın güzide mensuplarını takdirle selamlıyor, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması ve ülkemizde emniyet ve asayişin sağlanması uğrunda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”