CHP İl Başkanı Orhan Sümer, Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay ve CHP’li bir grupla birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Tekin, Gezi Parkı olaylarından dolayı Hatay’da kırılgan bir yapının hakim olduğuna değindi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen Tekin, Hatay’ın aynı zamanda kontrolsüz bir şekilde istihbarat örgütlerinin cirit attığı bir bölge haline geldiğini söyledi. Gelişmiş ülkelerde mülteci kamplarının giriş çıkışlarının bilindiğini ve kontrol altında tutulduğunu kaydeden Tekin, “Türkiye’de tam bir kontrolsüzlük hakim. Meclis çatısı altında sayın Başbakana mültecilerin sayısını ve durumlarını soruyoruz. Ancak Sayın Başbakan ‘Ortalama olarak, galiba, Hatay’da 300 bine yakın mülteci var, bir o kadar da Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde var’ diyor. Türkiye’nin Başbakanı böyle konuşamaz. Tam sayı vermek zorunda. Başbakan’ın tüm konuşmaları diplomatik olarak savaşı işaret ediyor. Bölge ekonomik ve sosyal yönden zor günler yaşıyor. En önemlisi de kontrolsüzlükten kaynaklı sorunlar yumağı ve istihbarat örgütlerinin cirit atması nedeniyle vatandaşlar can güvenliği endişesi taşıyor. Örnek olarak 53 vatandaşımızın hayatını kaybetmesini gösterebiliriz. Bu patlamadan sonra herhangi bir önlem alınmadı. Daha sonra sınırda yeni patlamalar yaşandı. Adana’nın dört bir yanında mobese varken, ülkenin en stratejik noktalarında mobese kameralarının bulunmaması düşündürücüdür. Ne yapacaksınız? Beşiktaş’taki çocukları takip etmek için mi mobeseleri kullanacaksınız? Başbakanın her cümlesi diplomatik olarak savaş sebebidir. Ülkeyi nereye götürmek istiyor? Kimse farkında değil. Türkiye’ye çok ağır faturalar çıkabilir. Devlet, istihbaratı, emniyeti esas almalıdır. Sınırlarımızdaki kameralar 2011 yılında kaldırıldı. Şimdi bu noktaya geldik” dedi.

Türkiye’de Akdeniz Olimpiyatları öncesi 58 kişinin gözaltına alındığı vurgulayan Gürsel Tekin, “Gözaltına alınanlar kimler? Bunların suç ortakları kimler? İçlerinde kamu görevlisi var mı? Bu konularla ilgili bir açıklama yapılmıyor” diye konuştu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de Gürsel Tekin ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür ederken, basının sorunlarının çözümü noktasında TBMM çatısı altında çalışma sergilenmesini beklediklerini dile getirdi.