İSTER OKU
Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği ‘’Her ayın 19’unda Saat 19.00’da” panelinin bu ayki konuğu CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin oldu. Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele çok sayıda vatandaşın katıldığı ve salonun dolduğu gözlendi. Türkiye gündemi ve başkanlık sistemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, daha sonra seyircilerden gelen soruları cevaplandırdı. Konferansa, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, CHP Adana eski Milletvekili Ali Demirçalı, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, CHP Tufanbeyli İlçe Başkanı Ahmet Araz ile meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

“SUÇ ORTAKLIĞINI BOZAMAZSINIZ”
FETÖ’ye geçmiş dönem iktidarının da bu dönem iktidarının da gücünün yetmediğine dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Bugün denildiği gibi kandırılma, yanılma ve aldatılma yok. Hepsinin secerelerine bakın. Bunlar 40 yıllık yol arkadaşı. Birbirlerinden kız alıp kız vermişler. 2010-2015 yılları arasında 110 yurt, 104 vakıf, 950 okul, 17 üniversitesi, 55 AVM bunlara verildi. Aynı menzile koşuyorlardı ama olmadı. Bir söz vardır. Bütün ortaklıklar bozulur ama suç ortaklığını bozamazsınız. Bunlarınki de o hesap” diye konuştu.

“TEK UMUDUMUZ CHP”
Türkiye’nin kendi bölgesinde çok güçlüyken şu anda kaybeder konuma düştüğünü ve başkanlık sistemini isteyenlerin bu ülkeye ihanet ettiğini vurgulayan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Bu ülke tek adamın eline verilemez. Ülke olarak çok tehlikeli bir süreçten geçiyoruz. Temel hak ve özgürlüklerimiz, yaşam hakkımız elimizden alınıyor. Yurttaş olarak şu an tek görevimiz ülkemiz için mücadele etmek olmalı. Bu süreçte tek umudumuz var. O da CHP. Sakın korkmayın ve emin olun. CHP, bu günlerin üstesinden gelecek. Sivil toplum kuruluşları ve halkımızla el ele verip başaracağız. Dünyanın son yüzyılın lideri olarak kabul ettiği Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun devrimlerine sahip çıkacağız” dedi. Panelin sonunda Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’e katılımı için teşekkür edip plaket ve çiçek verdi. 

İSTER İZLE