CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana’da 20 Eylül’de yapacağı ‘Barış Mitingi’ öncesi kente giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ‘Demokratikleşme Paketi’ni sert bir dille eleştirerek, “Böyle paketlerle, arka odada, siyasi partilerin mutfağında hazırlanan paketlerle ‘Demokratikleşme Paketi’ olmaz. Hukuk paketlenmez” dedi.

CHP Adana İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Tekin, gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

‘ÇEKET DÜĞMESİ İLE RADAR DÜĞMESİNİ KARIŞTIRDIN’

Suriye’deki kaos ortamını, ‘kirli bir savaş’ olarak yorumlayan Tekin, Başbakan Erdoğan’a yüklenip, “Neye güvendiniz de bizi bu kirli savaşın bir parçası haline getirdiniz? Neydi aceleniz? Sayın Başbakan, Malatya’da bu radarları niye kuruyorsunuz?” diye sorup, “Merak etmeyin ‘düğmesi bende’ demişti. Ama unutma ki, sen ceket düğmesi ile radar düğmesini karıştırdın Sayın Başbakan” dedi.

‘KEKLİK GİBİ AVLANDILAR’

ABD ve Rusya’nın Suriye’deki kimyasal silahlar konusunda anlaşmaya varmasının sorulması üzerine Tekin,  “Rusya’da keklik gibi avlandılar. G20’de özellikle Suriye ile ilgili meselelerin tamamında tecrit edilerek, yalnız bırakıldılar” diye konuştu.

‘Demokratikleşme Paketi’ ile ilgili soruya ise Tekin şöyle cevap verdi:

‘AK PARTİLEŞME PAKETİ’

“Hukuk paketlenmez. Eğer bu paket, yurttaşla paylaşılmıyor, kamuoyunda tartışılmıyorsa, sivil toplum kuruluşları, hukukçular, üniversiteler, odalar tarafından müzakere edilmiyorsa bu ‘Demokratikleşme Paketi’ değil, ‘AKP’lileşme paketi’dir. ‘AKP’lileşme paketi’nin içinden ne çıkacağını da önümüzdeki günlerde göreceksiniz.”

Tekin, Türkiye’nin yeniden bir hukuk sistemine kavuşması gerektiğini belirterek, “Böyle paketlerle, arka odada, siyasi partilerin mutfağında hazırlanan paketlerle ‘Demokratikleşme Paketi’ olmaz, herkesin bunu bilmesi lazım” dedi.