Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı, CHP Adana 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Çukurova ilçesinde genç nesillerin siyasi ve sosyal yönden önünü açacak çalışma programı hazırlayacakla
rını vurguladı. Milletvekilliğinin ardından CHP içerisinde birlik ve bütünlüğün artması, partiye ivme kazandırılması yönünde aralıksız çalışan Hulusi Güvel, bilgi, birikim ve tecrübeyle Çukurova’nın potansiyelini tam anlamıyla ve güvenilir insan kaynaklarıyla harekete geçireceklerini bildirdi.
Parti içerisinde ve Çukurovalı hemşehrileri arasında kavga-gürültüye meydan vermeden güven duygusuyla oluşacak sinerji sayesinde ilçenin tüm zenginliğini gözler önüne sermenin gayretinde olacaklarını vurgulayan Güvel, “Biz, kendimize güveniyoruz ve bu konuda iddialıyız. Çukurovalı hemşehrilerim ve partimize emek veren, CHP’li olmakla onur duyan tüm arkadaşlarımızın da bize inanmasını diliyoruz. Çukurova’nın potansiyeli ve doğal zenginliği, güzelliği Türkiye’ye yansıyacak” dedi.

“ÇUKUROVA’NIN ÖNÜ AÇIK”
Çukurova’nın Adana’nın merkez ilçeleri arasında şehirleşme anlamında modern ve imarlı bir kent görünümünde olduğunu kaydeden Hulusi Güvel, “Adana her ne kadar köy görünümünde olsa da Çukurova en düzenli ilçemiz. Bir tarafında Seyhan Baraj Gölü diğer tarafı ormanla çevrili güzel bir ilçemiz. Çukurova halkının göl ve ormandan yararlanması için altyapılarının oluşturulması gerekiyor” dedi.
Çukurova ilçesinin modern bir kimliğe kavuşması yönünde önünün açık olduğunu, iki önemli doğal zenginliği halkın hizmetine sunacaklarını vurgulayan Güvel, şunları söyledi:
“Çukurova ilçesi 350 bin nüfusuyla eğitimli, kültürlü insanlardan oluşuyor. Çukurovalı hemşehrilerimin isteklerine cevap verebilecek yaşam alanları yok. Örneğin yürüyüş parkurları, trafiğe kapalı alışveriş, eğlence, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleşebileceği alanlar yok. Modern mimariye uygun kentlerde olması gereken halkın yararlanabileceği tesisler oluşturacağız. İlçede gençlik merkezleri ve kent meydanı eksikliği var. İlçenin mihenk taşı diyebileceğimiz bir alan yok. Çukurova  ilçesinde bir noter dahi yok. Çukurova ilçesinde yapılaşma ağırlık kazanmasına rağmen ilgili birimler arsa üretemez hale gelmiş. İmarlı arsalar engellenerek modern yapılaşmanın önü kapatılıyor. Çukurova’da Türkiye’nin diğer ilçelerine örnek bir kent modeli oluşturacağız. Güzide ilçemizde yaşayan insan kaynakları ve altyapı ile doğal güzelliklerin doğru kullanımı güzel işleri de beraberinde getirecektir. Ekibimizle, projelerimizle bu ilçeyi yönetmeye talibiz. Projelerimizi ilerleyen süreçlerde bir bir açıklayacağız. Çukurova ilçemize özel olarak bilim insanlarıyla, mimar ve mühendislerden oluşan uzman ekibimizle örnek projeler hazırlıyoruz. Çukurova ilçesi bir dünya kenti olmalıdır” diye konuştu.