CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Hulusi Güvel, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıldönümünü kutladı. Cumhuriyetin sonsuza dek yaşacağını belirten Güvel, "Cumhuriyet'i bilmek, anlamak ve sevmek yetmez. Herkese bildirmeli, anlatmalı ve daha çok sevdirmeliyiz" dedi.
 
“O GÜNLER UNUTULMASIN” 
Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi koşullarda kurulduğunun unutulmamasını isteyen CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Hulusi Güvel, yayınladığı kutlama mesajında şunları vurguladı:
"Cumhuriyetimizi kadın erkek, yaşlı genç, etnik ve mezhep farkı gözetmeden düşman işgaline karşı görkemli bir destan yazarak kurduğumuzun unutulmaması gerek. Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu'nun binlerce yıllık tarihiyle çok sayıda kültüre, geleneğe, adete beşiklik ettiği coğrafyada kuruldu. Bu farklılıklar zenginliklerimizdir. Bu nedenle cumhuriyet, fark gözetmeksizin ülkemiz topraklarında yaşayan tüm yurttaşlarımızın ortak güvencesidir. Büyük zaferimizin özü de budur. Cumhuriyet'i bilmek, anlamak ve sevmek yetmez. Herkese bildirmeli, anlatmalı ve daha çok sevdirmeliyiz ve onu bir yaşam biçimi yapmalıyız."
 
“UNUTTURAMAYACAKLAR” 
Türkiye Cumhuriyeti'nin değerleriyle oynandığını ama unutturulamayacağını ifade eden CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Hulusi Güvel, "Atatürk’ün cumhuriyeti, eşitlikçi, özgürlükçü ve uygardır. Cehalete, yoksulluğa ve çaresizliğe karşı verilen çağdaşlık mücadelesidir. Atatürk’ün cumhuriyeti, insanlık onurunu her şeyin üstünde tutar. İlerici ve vatanseverdir. Cumhuriyeti korumanın tek yolu onu yaşamak ve yaşam biçimi yapmaktır. Herkese bunu anlatmalıyız. Bu duygularlarla başta ulu önder Atatürk ve arkadaşları olmak üzere cumhuriyeti kuranları rahmetle ve saygıyla anıyoruz" diye konuştu.