Karataş, Yumurtalık, Ceyhan İlçe Teşkilatlarının ardından, AK Parti Adana İl Teşkilatı sonrasında ise Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke İlçe Teşkilatlarında da aday adayı tanıtım toplantılarına katıldı. Toplantılarda partililerin ilgisi karşısında çok memnun olduğunu belirten Dr. Halis Bayrak "Ben bu zorlu yola gönüllü oldum. Adana için Yeni Türkiye için var gücümle çalışmak için hazırım. Ancak sizlere de büyük görev düşüyor. Yeni Türkiye yolunda en doğru kararı vereceğinize güvenim tam" dedi.

  7 Haziran Genel Seçimlerinin öneminden bahseden Dr. Halis Bayrak, "Bu seçim sadece milletvekili seçimi olmayacak. Yeni anayasanın, yeni Türkiye'nin seçimi olacak. Çok çalışmamız lazım. Ben başarı odaklı, problem çözen bir kişiliğe sahibim. Benim bir makamım var hatta birden fazla var. Ancak Allah izin verirde milletvekili olursam, benim makamım halkın yanıdır. Sürekli halkın yanında, haksızın karşısında olacağım" diye belirtti.


Dr. Halis Bayrak, Ceyhan Teşkilatının ardından Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ü de makamında ziyaret etti. Dr. Halis Bayrak başarılı çalışmalarından ötürü Başkan Öztürk'ü tebrik ederek, "Her çarşamba günü vatandaşlarla bir araya geliyorsunuz. Korkmadan halkın karşısına çıktığınız, halk günü toplantılarında dolayı sizi kutluyorum" dedi. 
  Başkan Öztürk de iyi niyetlerini belirterek "Allah utandırmasın. Aday adaylığınız çok isabetli bir karar olmuş" dedi. Başkan Alemdar Öztürk görüşmenin sonunda, Dr. Halis Bayrak'a Hemşehrilik Beratı verdi.