Şükriye Mamba ise duygularını “Yol bozuk, onarabilir misiniz, dedim, ertesi gün gelip yama yapıldı” diyerek dile getirdi.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in 11’inci ayını tamamlayan Halk Günü hem renkli anlara sahne oldu hem duygusal anlar yaşandı. Vatandaşlara ücretsiz göz taraması başlattıklarını belirterek “Toplantıdan sonra hep birlikte göz taramasından geçelim” diyen Başkan Soner Çetin, 4 günde 450 kişinin göz taramasından geçirildiğini belirterek “Bu rakamın 10 gün içinde 2 bin kişiye ulaşmasını bekliyorum. Havalar biraz daha iyileşince köylerde de göz taraması yapacağız ve 10 bin kişiyi göz muayenesinden geçireceğiz” dedi.

“YILDIRIM NİKÂHI GİBİ YILDIRIM HİZMET”

Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan Halk Günü’ne bu kez engelli vatandaş Bayram Ali Karaaslan’ın talebinin karşılanma şekli damga vurdu. Karaaslan, Başkan Soner Çetin’den “Eğer mümkünse...” diyerek akülü araç istedi. Talebe Başkan Çetin “Tabii ki” diyerek yanıt verdi, aradan yalnızca yarım saat geçmişti ki Çukurova Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri akülü aracı Bayram Ali Karaaslan’a teslim ettiler. Tekrar söz isteyen Karaaslan, “Yıldırım nikahı gibi yıldırım hizmet, böylesi görülmedi” deyince salondan alkış koptu.

“BEN DE TEŞEKKÜR İÇİN GELDİM BAŞKAN”

Anne babasının engelli olduğunu hatırlatan bir genç kızın, “Size beş gün engelli aracı için başvurmuştuk...” demesi üzerine Başkan Soner Çetin, “Yoksa teslim edemedik mi?” diye sordu. Genç kızdan “Hayır Başkanım, birkaç gün içinde teslim edildi” yanıtı gelince “ohh” çeken Başkan Çetin, “Yüreğim ağzıma geldi, acaba sözümüz yerde mi kaldı diye endişe ettim” dedi. Şükriye Mamba adlı kadının sözleri de hem alkış aldı hem de yüreklere su serpti: Ben de teşekkür için geldim başkanım, yerlere öyle güzel yamalar yapıldı ki, Allah sizden razı olsun.

KAMELYAYA KIYMAK, YOLU BOZMAK NİYE?

İş talepleri karşısında “Halk Günleri’nde daha çok hizmetle ilgili konuları konuşmalıyız. İş konusundaki talepleri CV’nizle birlikte Özel Kalem’e iletebilir, burası da sizi belediye dışındaki iş ortamlarına yönlendirebilir” demek zorunda kalan Başkan Soner Çetin, mahallesindeki kamelyanın sık sık bozulduğundan yakınarak güvenlik kamerası talebinde bulunan bir vatandaşa şöyle yanıt verdi: Altında dinlenip sohbet edebileceğimiz bir kamelyaya kıymak niye? Üzerinde koşup yürüyüş yaptığımız tartan pistin üzerinde motor kaydırmak neden? Bunlar hep eğitimle ilgili sorunlar.