Hakkari’de meydana gelen mayınlı saldırı sonucu 9 vatandaşın yaşamını yitirmesinin Türkiye’yi üzüp yasa boğduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, “Anlaşılan o ki, iktidar bu sorunun üstesinden gelememektedir. Her gün kan dökülmesinin önünü alacak olan halkın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarıdır” dedi.
2002 yılından beri, ülke insanları arasında ayrışmaya giden bir süreç yaşandığını anlatan CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, AKP’nin hiçbir temel soruna kalıcı çözüm üretemediğini de vurgulayarak şunları söyledi:
“Ekonomiyi dibe vurduran politikalar gibi, terör sorunu da AKP’nin politikaları sonucu yeniden hortlamıştır. Her sözüne etnik farklılıkları sayarak başlayan bir siyasi anlayışın temel sorunları çözmek bir yana, sorun yaratmaya hizmet ettiğini artık herkes biliyor.
Bir yandan her gün şehit cenazelerinin geliyor olması, bir yandan da sivil vatandaşların da teröre kurban gidiyor olması tutarlı, sağlıklı politikaların uygulanmasını dayatmaktadır. Ancak, AKP iktidarının barış ve kardeşliği değil, ayrışmayı tetikleyen uygulamalarını sonlandırma zamanı gelmiştir.
Sorunların, halkla el ele vererek, halkın düşüncesini de alarak çözümü süreci başlamalıdır. Bu süreç, sorunlar gerçekten çözülsün, artık kan akmasın, insanlar ölmesin diyen Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla başlayacaktır.
Bu duygularla, Hakkari’deki mayınlı saldırıda yaşamını yitiren yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.”