Yerel seçimlere bir yıl kala, MHP'den Seyhan Belediye Başkan adaylığı için ilk isim olarak Seyhan Belediye Meclis Üyesi Hatice Nazlı Yakıcı ortaya çıktı. Yakıcı, MHP Seyhan İlçe binasında düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını resmen açıkladı.

Meclis Üyesi Hatice Nazlı Yakıcı'nın adaylık açıklamasına partililer büyük ilgi gösterince, ilce binasında izdiham yaşandı. Salonu hınca hınç dolduran partililer bina dışına taşırken, KADER üyeleri ile Türkiye Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derenği Genel Başkanı ve Türkocağı Mahallesi Muhtarı Osman Kaya ile Kayalıbağ Mahallesi Muhtarı Ali Özkan da, basın açıklamasına katılarak Hatice Nazlı Yakıcı'ya destek verdi.

Hatice Nazlı Yakıcı, toplantıda yaptığı açıklamada,  çocuklarımızın ve toplumumuzun geleceğiiçin, bilinçli çözüm noktalarında kadınların daha aktif olması gerektiğini vurgulayarak, bu nedenle siyasete atıldığını belirtti. Önce Cemalpaşa mahalle muhtraı, ardından da Seyhan Belediye Meclis Üyesi seçildiğini hatırlatan Hatice Nazlı Yakıcı, vatandaşların sorunlarını, muhtarların isteklerini neler olduğunu çok iyi bildiğini söyledi.

Kentin ve kentlilnin problemlerini teslit etmek ve çözüme kavuşturmanın, halkın yaşamını kolaylaştırmanın belediyelerin görevi olduğunu belirten Yakıcı, bununiçin şeffaf, katılımcı, paylaşımcı,eşit adaletli bir çalışma içerisinde olmak, sivil toplum örgütleriyle içiçe olmak ve onları dinlemek qgerektiğini ifade etti.

Seyhanlı'nın hayal ettiği Seyhan'a kavuşmalarını sağlamak ve Seyhan'da yaşamanın ayrıcalık olduğunu hissettirmek için Seyhan Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu kaydeden Yakıcı, "Vatandaşlarımızın sorunlarının neler olabileceğini çok iyi analiz yapan birisi olarak artık belediyelerin kapılarının vatandaşa kapalı değil, sadece sorun giderehn değil, oluşabilecek sorunları önceden ortadan kaldıran, kadınlarımızın, çocuklarımızın, yaşlılarımızın,  engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, her zaman yanlarında olduğunu hissettirecek kadrolar ile el ele yanlarıda olacak 'Açık Kapı Yönetim' olması gereklililği anlayışı içerisindeyim" dedi.