Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çiftçinin, esnafın, vatandaşın, emeklinin, emeklilikte yaşa takılanın, işsizin, öğrencinin, sanayicinin, iş insanlarının, her alanda atanamayan gençlerin derin bir ekonomik travmayla sarsılırken birilerinin cennetten anahtar vaat ettiği trajikomik bir süreç yaşandığını vurguladı.

CEYHAN VE YUMURTALIK’TA ESNAF VE VATANDAŞI GEZDİ

31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP Seyhan, Yüreğir, Ceyhan ve Yumurtalık ilçe örgütlerini ziyaret eden Dr. Şevkin, Karşıyaka Sanayi Sitesi’nde esnaflarla da bir araya geldi, esnaf çorbası içti. Yüreğir İlçe Örgütü’nde genç bir kadına CHP rozeti takmanın mutluluğunu da yaşayan Dr. Şevkin, Ceyhan Belediye Başkan Adayı Kadir Aydar ve Yumurtalık Belediye Başkan Adayı Erdinç Altıok’un seçim çalışmalarına katıldı, destek istedi.

Halkın alım gücünün gün geçtikçe düştüğünü, hayat pahalılığının artık içinden çıkılmaz bir hal aldığını ifade eden Dr. Şevkin, Yumurtalık ve Ceyhan’daki esnaf gezisinde siftah yapmadan kepenklerini kapatmak zorunda kalan vatandaşların serzenişlerine tanık oldu. Adana merkezinde ve ilçelerinde işsizliğin had safhaya ulaştığına dikkat çeken Dr. Şevkin, vatandaşın iktidar partisinden ve kabine üyelerinden umudu kestiğine işaret etti.

“CENNET ANAHTARI VAAT EDENLERİ HALKA HAVALE EDİYORUZ”

Halkın; manav, market ve pazar alışverişini yapamaz hale getirildiğine vurgu yapan Dr. Şevkin, “Tüm bu olumsuzluklar yaşanırken, vatandaşın halini görmezden gelip cennetin anahtarını vaat edenleri halkımızın vicdanına havale ediyorum” dedi.

Tarım kenti olan Adana’da çiftçinin son günlerde perişan hale geldiğini, ürünlerinin sular altında kaldığını ancak günlerdir devam eden bu feryadın Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gündemine girmediğini belirten Dr. Şevkin, “Adana, afet bölgesi ilan edilmelidir. Çiftçimizin tüm zararları karşılanmalı, kredi borçları faizsiz ertelenmelidir” diye konuştu.

“GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Yumurtalık ilçesine bağlı Yeşilköy’e gece saatlerinde yaptığı ziyarette binlerce dönüm ekili tarlaları sular altında kalan, başta buğday ve marul olmak üzere çeşitli ürünleri heba olan çiftçileri dinleyen Dr. Şevkin, “Mecliste bu konuyu defalarca gündeme getirdik. Ancak görüyoruz ki çiftçinin büyük sorunu yetkililer tarafından günübirlik söylemlerle geçiştirilmeye çalışılıyor. Halkımızın zararı tam olarak tespit edilmeli ve maddi zararı karşılanmalıdır. Harekete geçmeyenleri göreve davet etmekte ısrarlıyız. Futbol kulüplerini kalkındırmaya çalışan ancak çiftçiyi görmezden gelen Ziraat Bankası’nı da asıl işini yapmaya çağırıyoruz. Çiftçiden, köylüden, vatandaştan, öğrenciden en küçük bir Elektronik Fon Transferi (EFT) karşılığında dahi ciddi miktarda ücret talep eden Ziraat Bankası, kuruluş amacına uygun hareket etmek, çiftçi ve esnafı düşünmek zorundadır” dedi.

“MARTIN SONU BAHAR”

Mart sonunda Türkiye’de tam anlamıyla bir bahar havası yaşanacağına inandığını dile getiren Dr. Şevkin, Adana Büyükşehir başta olmak üzere seçim çalışmasına katıldığı Ceyhan ve Yumurtalık’ta sosyal demokrat belediyecilik anlayışının hakim kılınacağına inandığını sözlerine ekledi.