Atatürk Parkı içerisinde yer alan Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen platform üyeleri, burada yaptıkları ortak açıklamayla neden seçimlere 'bağımsız adaylar' ile katıldıklarını açıkladı. 'Ne ABD, Ne AB Tam Bağımsız Türkiye' şeklinde sloganlar atıp, ellerinde ay-yıldızlı Türk bayrağı taşıyan grup adına konuşan Bağımsız Milletvekili Adayı Hayrettin Çavuşoğlu, Cumhuriyet Güçbirliği'nde, Mustafa Kemal Atatürk'te birleştiklerini ifade ederek, "Ayrılıklardan, bölünmüşlüklerden, parçalanmışlıklardan yorgun düşen milletimizi, Cumhuriyet Güçbirliği'nde birleşmeye, Atatürk'te birleşmeye çağırıyoruz" dedi.
Tam bağımsız, başı dik bir Türkiye kurabilmek için yola çıktıklarını anlatan Çavuşoğlu, Türkiye'yi özgürleştirmek ve 'milli bir hükümet' kurabilmenin çabasını vereceklerini dile getirdi. "Ya İstiklal, ya ölüm diyenlerin kurduğu Cumhuriyet'i yeniden ayağa kaldıracağız" diyen Çavuşoğlu, bugün gelinen noktada çiftçinin halinin içler acısı olduğunu ve bu insanların yarasının acilen sarılması gerektiğini vurguladı. Tohumun tarlaya düşmesinden, ürünün hasat edilip depoya konulması arasında geçen süreçte her türlü tohum, makine, akaryakıt, nakliye, kredi, alım destekleri, ücretsiz ürün sigortasının çiftçinin hizmetine sunulabilmesinden yana olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, kimsesizlerin böylelikle Cumhuriyet'i hemen yanı başlarında bulacağını belirtti.
Hayrettin Çavuşoğlu, "Orman köylülerimizin durumuysa bir başka yaradır. Kendi köyünde ekmek bulamaz haldedir. Her yıl o dağ senin, bu tepe benim sağlıksız barakalarda göçebe hayatı yaşamaktadırlar. Yıllarca büyük bir fedakarlıkla dağları beklemişlerdir. Dağlarımızın süsü, ormanlarımızın türküsü orman köylerimizde yeniden şenlendirilecek. Cumhuriyet Güçbirliği umudun ilk adımıdır. Bahara uyanmanın, şafak vaktidir. Bebelerimizin korkuya değil, güneşli güzel günlere çığlık atmasıdır" diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından grup, Atatürk Anıtı önünde bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.