Hayvan dostları ile sohbet eden ve sıkıntıları dinleyen Kızıl, “ Seçimlerde adayları projelerine göre desteklemek gerekiyor. 5199 sayılı yasayla belirlenen yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Sokaklarda tecavüze uğrayan, açlıktan kemikleri sayılan, insanoğlu tarafından canavarlaştırılan, katledilen, barınaklara balık istifi gibi terk edilen ve ölümü bekleyen hayvanlar ülkemizin ayıbıdır. Sokak hayvanları konusunu bütçe yok, oy hakları yok diye ertelemeyin” diye konuştu. 

Sosyal belediyeciliği gerçekleştirmek için aday oldukları bu yolda hayvanların sorunlarını asla göz ardı edemeyeceklerini de sözlerine ekleyen Seyhan Belediye Başkan A.Adayı Mustafa Uğur Kızıl,"Sadece Seyhanlılar’ın değil, kentteki hayvanların, bitkilerin yönetimi ve korunmasına da adayım demiştim. Çünkü merhamet etmeyen merhamet göremez. Allah can veriyor, yaşama imkânı veriyor.
Bu yüzden hiç bir canlının başkasının canını almaya hakkı yoktur. Başkanlık koltuğuna oturduğumuz zaman yerel yönetimlerin görev ve sorumlulukları içerisinde olan aşılama, kısırlaştırma, beslenme ve barınma konularında yetersiz yapılan uygulamaları arttıracağız" dedi.