Toros mahallesi 18 sokakta Kenan Evren Bulvarı girişinde bulunan Çukurova İlçe Binasının açılışında konuşan HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, HDP’nin görevinin ayrım yapmadan herkese ulaşmak olduğunu belirterek “barajı aşacaksak buna Çukurova’dan başlamalıyız” şeklinde konuştu. HDP üyelerine seslenerek bunun için kapı kapı dolaşmalarını isteyen Beştaş, HDP’nin kadınların öncülüğünde ilerleyen bir parti oluğğunu vurgulayarak kadınlara çok iş düştüğünü ifade etti. Siyasal gündemi değerlendiren Beştaş, AKP’nin seçimlerde yüzde 10 barajını aşacaklarından korktuğunu belirterek “Biz yüzlerindeki maskeyi indirdikçe korkuyorlar. Çünkü halktan yana değiller. Halka verecek bir şeyleri kalmadı” dedi.

DEĞİŞİM TALEBİNE SAHİP BİZ ÇIKIYORUZ

AKP ile aralarındaki mücadelenin eşitler arasındaki bir mücadele olmadığını kaydeden HDP Adana Milletvekili Adayı Rıdvan Turan, Cumhurbaşkanı’ndan valisine, kaymakamına AKP’li gibi çalışan devlet mekanizmasına rağmen HDP’yi cesaretli kılan ve başarıdan kuşku duymamasını sağlayan şeyin dayanışma duygusu ve tarihsel haklılığı olduğunu dile getirdi. “13 yıl boyunca AKP halkı kutuplaştırarak, gelir dağılımında adaletsiz davranarak, taşeronu, sendikasız sigortasız çalışmayı bu işin amentüsü haline getirerek Türkiye’yi kötü bir noktaya getirdi” şeklinde konuşan Turan, İktidarın miadının dolduğunu dile getirdi. Halkın artık aş, iş, barış ve kardeşlik istediğini dersine hes yapılmamasını, sağa sola nükleer reaktörler yapılmamasını istediğini söyleyen Turan, “Halkın talebi değişim talebidir. HDP olarak bu talebe sahip çıkıyoruz” dedi.  Açılışını yaptıkları Çukurova İlçe binasının değişim isteyen insanların girip çıktığı bir bina olacağını dile getiren Turan, tüm Çukurova halkını HDP’ye destek vermeye çağırdı.

GİRİLMEDİK EV, SIKILMADIK EL KALMASIN

Seçim çalışmalarını kısıtlı imkanlarla sürdürdüklerini belirterek “bizi istedikleri kadar hazineden mahrum bıraksınlar” diyen HDP Adana Milletvekili Adayı Vedat Özkan, “Bizim yüreğimiz iktidar için yeter” dedi. Cumhurbaşkanı’nın kanunları çiğneyerek seçim çalışması yaptığını söyleyen Özkan,  taşıma kitle ile bile alanı dolduramadıklarını belirterek 7 Haziran’da barajı yerle bir edeceklerini dle getirdi. Güney, Kuzey, Doğu, Batı her yerde iddialı olduklarını vurgulayan Özkan, “Halk iktidarını Çukurova’dan başlatacağız. Bunun için girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmamalıyız” dedi.