Gençler, Barbaros Çocuk Parkına çam fidanları dikti.  Çukurova Üniversitesi Demokratik Öğrenci Derneği’nin uyuşturucuya karşı uyuşturucu satıcılarının mesken edindiği parkları çocuklara ve ailelere kazandırmak için gerçekleştirdiği etkinlikte konuşan Tugay Bek, HDP projesinin her geçen gün yayıldığını belirterek "Bu fidan tuttu" dedi.

Seçimlerde iki anlayışın karşı karşıya olduğunu ifade eden Bek,  “Biri AKP’nin programı bir de HDP’nin programı. AKP’nin halka vaat edebileceği baskı ve diktatörlükten başka hiçbir şey kalmamıştır” dedi. HDP’nin Türkiye’nin tüm renklerinin parlamentoda temsil edileceği parti olduğunu ifade eden Bek, “HDP Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Çerkezlerin, bu ülkede başka türlü parlamentoda temsil edilemeyecek olan Süryanileri ve çeşitli inançların temsilcisi olacaktır” şeklinde konuştu.

HDP’ye gösterilen ilgi alaka ve 12 Eylül darbesinin ülkeye karanlık bir mirası olan yüzde 10 barajını yıkacak olmasının HDP projesinin tutmuş olduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Bek, “Gençlerimiz uyuşturucu, fuhuş ve çeteleşmeye karşı yürütülen bir kampanyanın simgesi olarak fidan dikiyor. Biz de diktiğimiz fidanların bizi bekleyen güzel günlerin simgesi olmasını diliyoruz” dedi. Gençleri sokakta yozlaşmaya ve uyuşturucuya iten Ezberci, paralı, tek tip eğitim sistemine karşı böyle bir eylemin anlamlı olduğunu dile getiren Kader Duman, genç kadınlar olarak gençlerin ve kadınların sözünün olacağı bir meclis yaratma kaygısı ile orada olduğunu ifade etti.