Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut, seçim gezilerini doğup büyüdüğü Karataş köyleri ve Yüreğir'in kırsal bölgesinde sürdürdü. 

Ata yurdu Helvacı Köyü'nde alkış ve sloganlarla karşılanan Ayhan Barut, bir çiftçi ve köylü çocuğu olarak bölgede yaşanan sorunlara çözüm üreteceğini, hemşehrilerinin TBMM çatısı altında koşulsuz savunucusu olacağını vurguladı. Çiftçilerin yüksek üretim maliyetleri karşısında boynunun büküldüğünü, ürünlerinin de para etmediğini anlatan Barut, "Köyünde çiftçilik yapan bir ziraat mühendisi milletvekili olarak sorunlarınızı en gür sesle dile getirip çözümü için sonuna dek mücadele edeceğimin sözünü veriyorum" dedi. 

YÜREĞİR KÖYLERİNE AKIN ETTİLER

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP kadroları, Yüreğir ve Karataş'ın köylerinde 24 Haziran seçimleri için destek istedi. CHP Adana Milletvekili Adayları Ayhan Barut ve Bülent Öğrü ile Milletvekili Aday Adayı Ziraat Mühendisi Semih Karademir, CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, kadın ve gençlik kollarından partililerle birlikte ilk olarak Misis'te (Yakapınar) esnaf, tarım işçileri, çiftçiler ve vatandaşlarla buluştu. Geçitli, Vayvaylı, Nacarlı (Kaşlıca) Güveloğlu, Akpınar, Belören, Ziyanlı ve Çatalpınar'da köylülerle bir araya gelen Ayhan Barut ve beraberindekiler, vatandaşların sorunlarını dinleyip çözüm önerilerini paylaştı. 

BARUT'A BÜYÜK İLGİ

Ayhan Barut ve Semih Karademir, Yüreğir'in ardından Karataş'ın köylerine geçti. CHP Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün'ün de eşlik ettiği Ayhan Barut, Karataş'ın Gülkaya, Çakırören, Yemişli, Çukurpınar, Oymaklı, Helvacı, Sirkenli ve Kesik köylüleriyle kucaklaştı. Ata yurdu Helvacı Köyü'nde alkış ve sloganlarla karşılanan Ayhan Barut'a, hemşehrileri sevgi gösterisinde bulundu. Annesi, aile büyükleri, yakınları, arkadaşları ve köylüleriyle kucaklaşıp hasret gideren Ayhan Barut, duygusal anlar yaşadı. Köylüler, uzun süre alkışladıkları Ayhan Barut'u sonuna dek destekleyeceklerini belirtti. 

'SİZİN İÇİN ÇALIŞACAĞIM'

Köy ziyaretlerinde üreticilere seslenen Semih Karademir, "Bu iktidar üreticileri bertaraf etmek istiyor. Biz ise maliyetleri düşürüp çiftçinin üretmesini, kooperatifler kurup daha çok kazanmasını istiyoruz. CHP iktidarında üreticilerimizin yüzünü güldüreceğiz" dedi. Bir çiftçi ve köylü çocuğu olduğunu vurgulayan Ayhan Barut ise, "Ben buralara siyaset yapmaya gelmedim. İçinizden birisi olarak buralardayım. Köyümde, doğup büyüdüğüm, çiftçilik yaptığım yerdeyim. Parti ayrımı yapmaksızın 7 gün 24 saat boyunca sizlerin temsilcisi olarak çalışacağım. Sizin halinizden ancak sizin yaşadıklarınızı bilen birisi anlar. Ben de iz bırakan bir milletvekili olacağım. Kendimi size emanet ediyorum" diye konuştu.