30 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerde Sarıçam Belediye Başkanı seçilen Bilal Uludağ, mazbatasını aldıktan sonra Sarıçam halkıyla bir araya geldi. MHP Sarıçam İlçe Binası önünde yapılan ve Sarıçam halkının akın akın geldiği buluşmada Bilal Uludağ’ı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu yalnız bırakmadı.

“4 NİSAN HAYIRLI BİR BAŞLANGIÇTIR”

17 yıl önce 4 Nisan 1997 günü 80 yaşında Hakk’a yürüyen MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş için Kuran okutulduğu ve dualar edildiği buluşmada konuşan Bilal Uludağ, mazbatasını Alparslan Türkeş’in 17’nci ölüm yıldönümünde almasının kendisi için hayırlı olduğunu dile getirdi. Uludağ, “O yüzden 4 Nisan hayırlı bir başlangıçtır ve Sarıçam’da MHP belediyeciliğinin başlama günüdür” dedi.

Bilal Uludağ, şöyle devam etti:

“SARIÇAM’I YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

“Sizlerle birlikte yola çıktık. Sizlerle birlikte uzun dikenli yollar yürüdük. Ve bugüne geldik. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber geldiğimiz bu yolda, artık bundan sonra Sarıçam’ın kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına Sarıçam’ı yeniden inşa edeceğiz. Zamanı geldi diyerek yola çıktık. Ve artık zamanı geldi. Artık Sarıçam’a hizmet etmenin zamanı geldi. Artık Sarıçam’ın makus talihini değiştirmenin zamanı geldi. Sizlerle beraber Sarıçam’ın bu zamana kadar geri kalmışlığını, ötelenmişliğini ortadan kaldıracağız ve çok çalışarak, projelerimizi hayata geçirerek Sarıçam’ı Adana’nın incisi ve birincisi yapacağız. Bunu yaparken de, Sarıçam’a hizmet götürürken AKP, CHP, MHP seçmeni ayırt etmeksizin herkese, her kesime eşit ve adil hizmet götüreceğiz.”

“SARIÇAM’A DAİR HAYALLERİMİZ VAR”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam’da herkesin belediye başkanı olacağının sözünü vererek MHP belediyeciliğinde partizanlığa ve adam kayırmacılığına asla yer olmayacağının da altını çizdi. Uludağ, “Biz bu yola bir hayalle çıktık ve o hayali Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ şiirindeki ifadeleriyle dile getirdik. Başta derdin olmadığı, gönülde hasretin olmadığı, insanlar arasında zengin-fakir, sen-ben farkının olmadığı, kış günü herkesin evinin barkının olduğu, yaşamanın sevmek gibi gönülden olduğu ve kardeş kavgasının nihayet bulduğu bir Sarıçam’da yaşamayı ve yaşatmayı hayal ettik. İşte, bugün bu hayalimizi gerçekleştirmenin ilk günüdür” diye konuştu.