Adana Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, referandum sürecinde demokrasinin hakim kılınması gerektiğini vurguladı

"YEREL MAHKEMENİN KARARI GERİ DÖNECEKTİR"

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen toplantının divanını MHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, MHP MYK Üyesi, Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş oluşturdu. Partili ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya divan başkanlığı yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın "Adalet yerini bulacak, istinaf mahkemesinden verilen yerel mahkemenin kararı geri dönecektir" sözü ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü konuşmaya davet edildi.

"DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ VAR OLDUKÇA MHP VAR OLACAKTIR"

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, Türkiye büyük problemler yaşarken de masada sanki bir cihan savaşı öncesinde emperyalist güçlerin Osmanlı İmparatorluğu'na yönelesi gibi Türk siyasi arenası da Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelerek partiyi paylaşmak istediğini belirten "Başkan Sözlü, böyle bir istek ve tavırla Türkiye'de bir siyasi partinin başına bir şey gelecekse o en son Milliyetçi Ülkücü Hareket'tir" dedi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin yalnızca hukukun tanımladığı bir kavram olmadığını, yaklaşık 50 yıllık geçmişiyle bu geldiği noktaya ağır bedeller ödeyerek geldiğini vurgulayan Başkan Sözlü, "Milliyetçi Hareket Partisi referandumdan sonra da, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Milleti var olduğu müddetçe varlığını devam ettirecektir. Bunun teminatı da bugün burada bulunan Milliyetçi Ülkücü Hareket'e gönül veren sizler ve bu hareket içerisinde görev alan bizleriz" dedi.


"BEDEL ÖDETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Referandum sürecinde de demokratik kültürün dışına çıkarak Milliyetçi Hareket Partisi'ne bedel ödetilmeye çalışıldığına dikkat çeken Başkan Sözlü, "Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği, demokratik kültürün özümsenmesi noktasında milletimize verdiği mesajların Türkiye'deki siyasilerin ve partili partisiz tüm vatandaşların örnek alması gerekiyor. Bu referandum sonucu ne olursa olsun bundan önceki süreçlerdeki tecrübelerimize bir halka ekleyecektir.Meseleye bu şekilde bakmadığımız sürece demokrasiyi hakim kılamayız" diyerek referandum sürecinin demokratik kültüre yakışır şekilde sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

"EVET DİYEREK TAVRIMIZI KOYACAĞIZ"

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Sözlü,"Milliyetçi Hareket Partisi olarak öncelikle birliğimiz koruyacağız. Partimizi bu referandum sürecinde de bütün ve güçlü çıkartmak adına Liderimiz Devlet Bahçeli önderliğinde devletimizin, milletimizin, cumhuriyetimiz için evet noktasında tavrımızı koyarak mücadele edeceğiz" dedi.