Büyük Sürmeli Otel’de düzenlenen çalıştayda konuşan Başkan Sözlü, gençlerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek ‘’ Adana’nın sorunlarını tespit edip, çözüm arama noktasından çaba sergileyen Adana Gençlik Platformu Başkanı Miraç Tunç’a ve tüm katılımcı genç arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Çalıştaya Panelist olarak davet edilen Başkan Sözlü ‘’ Bir şehrin sorunlarını bilmek için belediye başkanı olmaya gerek yoktur. Herkes kendince yaşadığı yerin sorunlarını tespit edebilir. Ancak sorunların çözümü noktasında belediye başkanı olmaya ihtiyaç vardır. Çünkü belediyeler çözüm makamıdır. Bugün sizin gibi genç kardeşlerimin şehrin sorunlarını tartışıyor oluşu, yaşadığı memleket ile ilgili kafa yoruyor oluşu gerçekten takdire şayandır. Soru soramayan topluluklar koyun gibi yönetilmeye mahkûmdurlar. Ben gençlerimizden çok umutluyum. Gelecekte bugün oturduğumuz makamlarda onların olacaklarına ve büyük başarılara imza atacaklarına da gönülden inanıyorum.’’ dedi.

Adana’nın son yıllarda yaşadığı sıkıntılara da değinen Sözlü ‘’ Adana’mızın dünya kenti olma yolunda kendi öz potansiyeli mevcuttur. Burada iş şehri yönetenlere düşmektedir. Adana bugün var olan gücü ile geçmişte ki ününü yeniden kazanmalı, hatta üzerine dahasını da eklemelidir. Bu hedeflere ulaşması için ortak bir gelecek planlaması yapılarak Adana’nın dünya şehri olması sağlanmalıdır. Bu nedenle projelerimizi kendi görev süremize endeksli olarak düşünmemeliyiz. Şehrin yaşayan bir organizma olduğunun bilincinde hareket ederek geleceğe dönük yaşanılabilir, önü açık ve hazır bir kent bırakmalıyız’’ diye konuştu.