“Başkan Sözlü” sloganlarıyla karşılanan Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Sözlü, ‘’ Adana bugün ekonomik olarak kara bir tablo sergilemektedir. Son yıllarda Adana, batık kredi açısından Diyarbakır ile işsizlik açısından da Şırnak ile birlikte şampiyon durumda. Adana’nın ekonomik olarak önünü açmak, yapılacak yatırımlara öncülük yapmak belediyeciliğin vazgeçilmezidir. Bugün Adana’da bunu başaramayanların, proje ortaya koyup hayata geçiremeyenlerin belediyecilik ile ilgili söyleyecek tek sözü bile yoktur. Bir belediye başkanının yol yapması, park yapması görevinin getirdiği asli sorumluluktur. Başarılı belediyeciliği ortaya koymak için yaşadığınız ve yönettiğiniz şehrin büyüme noktasında ilerlemesini sağlamanız, şehrinizin önünü ve ufkunu açmanız gerekir. Adana’da maalesef bunu sağlayamamış bir yönetim var.’’ Diye konuştu.

İşsizliği birlikte yeneceğiz.

Adana’da işsizliğin kol gezdiğini söyleyen Başkan Sözlü, “Adana’nın var olan rantını vatandaşın lehine çevirmek ve işsizliği bitirmek için Adanalı işadamlarımızla birlikte kafa yoracağız. Kısa, orta ve uzun vadede yatırımcının önünü açmak için işadamlarımıza yasal her türlü kolaylığı göstereceğiz. Hatta Adana’dan bıktırılmış, kaçırtılmış olan işadamlarımızın gerekirse kapısına kadar gidip yeniden doğup büyüdükleri Adana’ya yatırım yapmaları yönünde çağrıda bulunacağız. Belediyecilik işi zorlaştırmak değildir, bilakis çözüm üreterek zorun aşılmasını sağlamaktır. Bu gün Adana’mızın nüfusu bir bucuk milyonu bulmuştur. Güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına bütün Adana’nın problemlerini çözmek için çalışacağız. Hep birlikte bunu aşacağız. Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle Adana tarihinin en başarılı belediye başkanı olarak işsizliği ortadan kaldırarak Adana’yı yeniden Türkiye’nin ekonomik anlamda lokomotifi yapacağız” dedi.

SPORA SİYASETİ ÇAKMALAR BULAŞTIRIR

Başkan Sözlü, geçtiğimiz hafta AKP’nin Karaisalı Kızıldağ’da yaptığı güreşlere de değinerek, “Karaisalı’nın Kızıldağ Yaylası’nda her yıl geleneksel olarak yapılan Kızıldağ Güreş Şenliklerine bu yıl alternatif çakma bir güreş tertiplendi. Zopcuk zihniyetli bir milletvekili bizimle ilgili Kızıldağ Güreşleri’ne siyaset bulaştırdığımızı söylemiş. Geçen yıl ve bu yıl yapılan güreşlerde elini cebine atmadan devlet kesesinden Güreşlerin Ağası olan birinin ‘Spora siyaset bulaştı’ demesi abestir. Oysa benim Ceyhan Belediyespor kulübümüz bünyesinde Grekoromen, Serbest ve işitme engelliler olmak üzere üç branşı olan Güreş Şubem var. Yaklaşık 200’e yakın sporcumuz var. Bununla birlikte Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesiyim. Geçmiş dönemde yine Federasyonumuzun Asbaşkanlık görevini yürüttüm. Ata sporumuza bu kadar emek veren bir belediye başkanı olarak bizim sporu siyasete alet ettiğimizi iddia eden zopçuk zihniyetlilerin ne kadar doğru söylediklerinin ölçüsünü de siz değerli hemşerilerime bırakıyorum” dedi.