Sabah saatlerinde Ceyhan İtfaiyesine gelen Başkan Sözlü’yü karşısında gören İtfaiyeciler bu ziyarete anlam veremezken bu sürpriz ziyaretten de memnun olduklarını ifade ettiler.

Ceyhan Belediyesi İtfaiye Müdürü İlbarshan Alpman, bu anlamlı günde yoğun programlara rağmen kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Sözlü’ye teşekkür ederek, “uzun ve çitin bir yola çıktınız. Allah Muaffak etsin. Bu yoğun temponuzda bizlere zaman ayırarak itfaiyeler gününde bizleri ziyaret etmenizden dolayı arkadaşlarım adana sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Ceyhan belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise İtfaiyeciliğin zor olduğunu ve sürekli zamanla yarış halinde olduklarını belirterek, “ son dönemlerde itfaiyecilerin mesleki anlamda sadece yangın söndüren bir kurum hüviyetinde algılanmaktadır. Oysa bu gün her türlü kazalarda, doğal afetlerde itfaiyeciler hayat kurtarmaktadır. Belki ömrünüzde bir kez bir olayla karşılaşırsınız ve o olayda bir canı kurtarmak çok önemlidir. İşte bu yüzden İtfaiyeciler Belediyelerin Kamudaki yüz akadır. Zamanla yarış etmek elbette kolay değildir” dedi.

İtfaiyece lirin günümüz şartlarına uygun teknolojik imkanlarla desteklenmesi halinde nelerin yapabileceğini en iyi şekilde göstereceklerini de sözlerine ekledi.

Daha sonra, kazalarda kullanılmak üzere yeni alınan ekipmanları inceleyen Başkan Sözlü, İtfaiyecilere hayırlı mesailer diledi.