İftar öncesi Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı makamında ziyaret eden Başkan Sözlü, daha sonra Pozantı MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar Ülkü Ocağı Başkanı Tekin Turan, il genel ve belediye meclis üyeleriyle birlikte esnafları ziyaret ederek sorunları dinleyen Hüseyin Sözlü’ye Belde halkı ve esnaflar yoğun ilgi gösterdi.

Pozantı Atatürk Kültür Merkezi’nde Ramazan nedeniyle verilen iftar yemeği Kuran-ı Kerim ve Yemek duasının yapılmasıyla başladı. MHP Pozantı İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, böyle bir organizasyonla Pozantıları bir araya getiren Başkan Sözlü’ye teşekkür ederken, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’nin İlk Belediye Başkan adayı olduğunu söyledi. Çay, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yerel yönetimlerde ne kadar başarı olduğunu ve kendisini örnek aldığını da belirterek, “başkanımızın her zaman yanıdayız yanında da olmaya devam eceğiz. Onun Ceyhan’a kazandırdıkları bellidir. Hüseyin Sözlü ismi artık bize belediyecilik manasında yol belerleyeceğimiz kişi olmuştur” dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise mübarek ramazan ayında böyle bir manevi iklimde kendilerine bir araya getirenlere teşekkür ederek, “Anadolu’nun Çukurova’ya açılan kapısı olan Pozantı’da bizleri sizlerle buluşturan İlçe Başkanımız ve onun değerli yönetimine, Belediye Başkanımız ve meclis üyelerine, ziyaret ettiğimiz ve bizlere ilgi ve alakalarını esirgemeyen esnaflarımıza Ülkü Ocağı başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum “ dedi.

Başkan Sözlü, Mübürek ayları idrak ettiğimiz şu günlerde hemen yanıbaşımızdaki Müslümanların kendi iç meseleleri yüzünden Müslüman kanının oluk oluk akmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Ramazan ayının manevi ikliminde gönüllerimizi bir kez daha yaklaştırmak amacıyla bir araya geldik. Cenabı Allah tutuğumuz oruçları yapmış olduğumuz ibadetleri kabul etsin. Ramazan ayının bütün dünya Müslümanları için hayırlara vesile olmasının diliyorum. Biliyoruz ki yakın coğrafyamızda Irak’tan Mısır’a kadar kardeşkanı akmaktadır. Bu gün hepimiz üzüntü içindeyiz. Yanı başımızda Suriye’de her gün Müslüman kanı akıyor, kardeş kardeşe kıyıyor. Mısır’da seçimle iş başına gelenler, emperyalistlerin kendi iktidarlarını oluşturması adına ordu da alet edilerek görevden alınıyor, çıkan karmaşada yine kardeşkanı akıyor. Müslümanlar,  kendi içlerinde çözemedikleri problemlerine dışardan gelen müdahaleler neticesinde iyice kutuplaşıp kamplaşmışlardır. Ne yazık ki İslam âleminin aile saadeti, aile huzuru yok. İnşallah Ramazan ayında yaptığımız dua ve ibadetlerimiz, Müslümanlar için ağız tadı ve aile saadetine vesile olur. “ dedi

Başkan Sözlü şunları kaydetti: “ bu gün al bayrak altında; bağımsız bir vatan toprağında bir araya gelip huzurlu bir şekilde iftarlarımızı açma olanağımız bulunuyor. Bazı sıkıntılarımız olsa da memleketimizin hemen hemen her tarafında bu huzur var. Ancak Müslüman Müslümanın kardeşi olduğuna göre dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanların yaşamış olduğu sıkıntılar,  bizim de sıkıntılarımız olmalıdır. İnşallah bütün dünya Müslümanları gelecek Ramazan ayını daha güzel geçirirler” dedi.

 

YATIRIMCILARIN ÖNÜNÜ AÇALIM GERİSİ GELECEKTİR.

Başkana Sözlü, konuşmasını söyle tamamladı: “bu gün nüfusu bir buçuk milyonu bulan ve daha önceleri Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Adana, birçok ilimize geçilmiştir. Hizmet, maraton yarışlarına benzer, bazen sekteye uğrarsınız ama bizimle birlikte Adana şahlanacak kendisini geçen illerimizi geride bırakacaktır. Bunun için imkânımız var, projemiz var ve hazır. İstikbal’de İstanbul- İzmit hattı bugün neyi ifade ediyorsa İskenderun körfezinden Silifke Taşeli Platosu’na kadar tek bir proje ile projelendirilebilecek olan bölgemiz de aynı şeyi ifade eder. Enerji İhtisas Bölgesi olan Ceyhan’dan buralara ağır sanayi veya tarıma dayılı sanayinin önü açılabilir. Hatta Türkiye’nin ilk yerli otomotiv sektörü burada hizmete girebilir. Yetir ki, yatırımcının önü açılsın. Şu anda Adana Türkiye genelinde iki yerde şampiyon olmuş birincisi işsizlikte Şırnak ile birinci diğeri ise borç batağında birinci dün de yeni bir şey örendim bu da Adana’nın mülkiyet probleminde yine başı çektiği. Adana bu kadar sahipsiz değildir. ”   

İftar yemeğine Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay,Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya, MHP Çukurova Belediye Başkan aday adayı Ali Uğur Akbaş, Ülkü Ocağı Başkanı Tekin Turan, il genel ve belediye meclis üyeleri ve  Pozantılar katıldı. Salonun küçük olmasından dolayı salona giremeyenler ise iftarlarını dışarıda açtılar.