Adana Sevdalıları Derneği ve Yüreğir Osmaniyeler Yardımlaşma ve Dayanışıma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği mahalle toplantısı adeta miting havasında gerçekleşti. Burada bir konuşma yapan Başkan Sözlü, “Adana’nın kurtuluşuna bir destekte sizlerin vermesi için bugün buradayız. Desteğinizi bekliyoruz” dedi.

Adana’da yapacağı kısa, orta ve uzun vadedeki projelerini anlatan Başkan Sözlü, “hiçbir zaman konjoktöre, esen rüzgârlara ve yağmurun yağdığı yere tarlamızı götürmedik. Hep muhalefetten seçimlere katıldık. Halkla iç içe olduğumuzdan dolayı halkın bizden ne istediğini bildik ve seçmenlere iktidar nimetlerinden faydalanın rüşvetine rağmen seçimi göğüsledik Cenabı Allah’a şükürler olsun. Biz Adana’ya projelerimizle geliyoruz sizlere vaat etiklerimizi beş yılın sonunda gerçekleştiremez isek bir daha karşınıza çıkma şansımız olmaz. Siyasetçiye olan güvenin sarsılmaması lazım. Biz bu bilinçle siyaset yapıyoruz. Bizim gerçekleştireceğimiz projeler onlar hayal bile edemiz. Beş yılının sonunda ben istemesem de bizler bizi bırakmayacaksınız” dedi.

Halkın yetiştirdiği bir siyasetçiyim.

Halkın yetiştirdiği bir siyasetçi olduğunun altını çizen Başkan Sözlü, “ Halkın yetiştirdiği bir siyasetçi olarak her zaman halkın içinde olmaya özen gösterdik. Hiçbir zaman onlara yalan konuşmadım. Sadece onların hayır duasını almak bizlere yeter. Bir siyasi kimliğimiz oldu ama yönetimde partizanca bir tavrın içinde olmadık. Adana’nın içinde bulunduğu durum ortada her geçen gün de daha kötüye gitmekte. Bu sıkıntıları kim çözer diye kafa yormaktansa bu sıkıntıları çözmek için yollara düştük. Yaklaşık bir yıldan bu yana Adana’nın her ilçesini karış karış gezerek fikirlerimizi bir kişi de olsa aktarmaya çalışmaktayım. Bize inanları da hiçbir zaman yarı yolda koymadık. Adanalılar istediği sürece Adana’dan aday olacağım. Adanalı hemşerilerime karşı sorumluluklarım var bunun bilincindeyiz. Hiçbir zaman ümidimi yitirmeden şevkimi yitirmeden çalışmalarımızı sürdürdük. Bu gün sizlerle buluştuk. Bugün buradayız, yarın da burada olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Seçildikten sonra buraya uğramaz demeyin. İnşallah seçildikten sonra da sevincinizde ve acınızda yanınızda hep Hüseyin Sözlü olacaktır” dedi.

Rant Belediyeciliğinden Halk Belediyeciliğine

Başkan Sözlü, her seçim öncesi TOKİ’nin Ceyhan’a geleceğini söylediklerini fakat bir türlü TOKİ’nin Ceyhan’a gelmediğini de belirterek, “ TOKİ’nin yaptırdığı evler hep devlet arazisi üzerine kurulu. Ceyhan Belediyesi olarak bizler de konut yaptık. Yaptığımız konutların arsalarını kendimiz aldık. Yaptırmış olduğumuz konutlarla bölgede bir ilki geçekleştirdik. Hem konut sahibi hem banka hem de firma kazançlı çıktı. Ceyhan’da şuanda üçüncü Ceyhunkent konutları yapılıyor. Konforuyla mimarisiyle hem ucuz hem de daha kullanışlı. Ceyhan Belediyesi olarak buradan asla kar edelim düşüncesine kapılmadık. Sadece halkımıza ucuz konut ürettik. Bu da bizim görevimizdi” dedi.

2013 yılında yaklaşık 100 milyonluk yatırımı Ceyhan’a kazandıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Sözlü, Ceyhan’a yapmış olduğumuz altyapı yatırımlarında bahsederek, “ Ceyhan’ın geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan birisi olan atık su arıtma tesisi projesini Ceyhan halkının sırtına yüklemeden ‘hibe’ yoluyla hemşerilerimize kazandırdık. Yapılan bu çalışma ile Ceyhan’ın istikbalini ve halkımızı büyük bir dertten kurtarmış olduk. Yarınlara yaptığımız bu yatırım ile kentimizde görülmesi muhtemel sağlık ve çevre problemlerini de ortadan kaldırmış olduk. İnşallah Adana’da bu köhne düzeni yıkmak için hep birlikte Bismillah deyip başlayacağız” dedi.

3 Yaşındaki çocuk kayboldu…

Bir ara mahalle sakinlerinden birisinin 3 yaşındaki Nisa isimli çocuğun kaybolduğunu bilgisi üzerine Başkan Sözlü, konuşmasına ara vererek orada bulanlardan çocuğun aranmasına yardımcı olmalarını istedi. Bu esnada çocuğun bulunduğu bilgisi verildi ve Başkan Sözlü konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Konuşması bitince kaybolan Çocuğun evine de giden Başkan Sözlü, küçük Nisa ile fotoğraf çektirdi.