Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Arslan, çok sayıda konuk ve Yumurtalık halkının katıldığı etkinlikte Atilla Yılmaz ve Kadir Somer konser verdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Hüseyin Sözlü, hem yerel hem de ulusal gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İHANET ŞEBEKESİNE DUR DEDİNİZ

Hüseyin Sözlü, “Yumurtalık’a ve Adana’ya Milliyetçi Hareket Partili belediye başkanlarını seçtiniz. Size bir sözümüz vardı. ‘Yumurtalık Belediye Başkanı Seçilen Türkeş Filik’i yalnız bırakmayacağız, onun arkasında olacağız’ dedik. Allah nasip ederse onun belediye başkanlığını yaptığı Yumurtalık’ta yaz döneminde, turizm sezonunda su kesilmeyecek. Sizler yerel seçimlerde sadece belediye başkanlarınızı seçmediniz. 30 Mart’ta Kürdistan’ın sınırlarını çizeceklerini söyleyen bölücülere ve Türkiye’nin yönetiminde olup onlarla işbirliği yapan ‘ihanet şebekesi’e de ‘dur’ dediniz. En azından Yumurtalık’ta memleketin gidişatından memnun olmadığınızı, Türkiye’nin bölünme riskiyle karşı karşıya olduğunu oylarınızla anlattınız. ‘30 Mart’tan sonra gidişat böyle devam ederse Türkiye’nin hayrına olmayacak. Biz bunda yokuz, tavır koyuyoruz ve tavrımız da; Milliyetçi Hareket Partisi’ mesajı verdiniz. Bu konuda haklı çıkmak istemeyiz fakat önümüzdeki günlerde Türkiye’nin gündemine girecek konular netleştiğinde aslında ne kadar doğru karar verdiğiniz ortaya çıkacaktır” dedi.

MHP’NİN VARLIĞI KÖTÜ EMELLERE FIRSAT VERMEYECEKTİR

Türkiye’nin Güneydoğu’sunda çıkarılan petrolden pay istenmesiyle ilgili de görüş belirten Hüseyin Sözlü sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Türkiye’nin egemenlik haklarını tartışarak Güneydoğu’da, Batman’da ve o bölgede çıkan petrolden, Türkiye’nin milli devlet geleneğine, üniter yapısına, yasalarına, anayasal düzenine karşı çıkarak, pay isteme cüretkarlığını gösterenlerin aslında kimden cesaret aldığını, bu cesareti onlara kimlerin verdiğini bildiğinizi ve olup bitenin farkında olduğunuzu gösterdiniz. Allah’ın izniyle bizim varlığımız, Türkiye’de Milliyetçi Hareket’in varlığı, Ülkücülerin, Bozkurtların varlığı, herşeyden önemlisi Türkiye’de Milliyetçilerin lideri, muhterem liderimiz sayın Devlet Bahçeli’nin varlığı bu kötü emellere fırsat vermeyecektir. Bizim varlığımız Allah’ın izniyle hem milletimizin birliğinin hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter yapısının teminatı olacaktır. Bu devletin, milletin birliği için ecdadımız şehadet şerbetini içerek canıyla, kanıyla bedel ödemiştir. O nedenledir ki ecdadımızın mirası omuzumuzdaki en ağır ve en şerefli yüktür. Bu şerefli yükün gerektirdiği şekilde, milletimizin birliğini, vatan coğrafyamızın bölünmez bütünlüğünü korumakta kararlıyız. Önümüzdeki süreci dikkatlice takip edeceğiz. Milletimiz bu konuda uyanık olmak zorunda.”

YUMURTALIK’TA TÜRKEŞ FİLİK YALNIZ DEĞİL

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik’le, Yumurtalık’a damgasını vuracak hizmetleri birlikte hayata geçireceklerini ifade eden Hüseyin Sözlü, “ Size verdiğimiz her sözü yerine getireceğiz. Bir memleket evladı olarak sizlere hizmeti, Yumurtalık’ı kalkındırmayı , Yumurtalık halkına layık olduğu hizmeti sunmayı kendimiz için şeref meselesi sayıyoruz. Hep yanıbaşınızda olacağız. Bize dün ulaşabildiğiniz gibi, yarın da ulaşabileceksiniz. Turizm sezonu başlayana kadar Yumurtalık’ın su şebekesinin açılışını gerçekleştireceğiz. Gerekirse yakın bölgelerden takviye su kaynakları bulacağım. Sizi bu sıkıntıdan kurtaracağız” diye konuştu.

MİLLETE HİZMET ETMEK İBADETTİR

Konuşmasının son bölümünde Yumurtalık halkına teşekkür eden Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı, “Yumurtalık Belediye Başkanım, şahsım, MHP teşkilatları ve Genel Başkanım Devlet Bahçeli adına hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Turizm sezonu açıldığında inşallah daha büyük organizasyonlarda birlikte olacağız. Henüz işe yeni başladık ve biliyoruz ki bu yol kutlu bir yol. Millete hizmet etmek ibadettir. Millete hizmet etmenin şerefini iliklerimize kadar yaşamak istiyoruz. Bu yolda Allah’ın izniyle mahçup olmayacağız. Bizlere verdiğiniz destek kefaletinizdir. Kefaletinizi mahçup etmeyeceğiz. Hem Yumurtalık’ta hem Adana’da Allah’ın izniyle milliyetçi belediyeciliğin en güzel örneklerini ortaya koyacağız.”