Akıncılar Mahalle Muhtarlığında gerçekleşen ve ev sahipliğini Yüreğir Muhtar Biriliği Başkan Yardımcısı Zekeriya Saltan’ın yaptığı toplantıda başkan sözlü vatandaşlarla bir araya geldi.

Saltan yaptığı konuşmada Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek “bizleri kırmayarak davetimize icabet eden Ceyhan belediye başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye çok teşekkür ediyoruz. Onu Ceyhan’daki başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.” dedi.

 

Başkan Sözlü: hep beraber Adana’da başarı hikâyesi yazacağız.

 

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra Adana’nın Türkiye’nin 4. büyük kenti olduğu söylenir hep.  Ancak Adana, gelinen nokta itibariyle adeta kaderine terk edilmiş. Adana’nın var olan cazibesini çekim gücünü yeniden hayata geçirmek ve Adana’yı eski günlerine döndürmek için adayım. Hep beraber Adana’da başarı hikâyesini yazacağız” dedi.

Adana’nın kısa, orta ve uzun vadede hiçbir hedefi olmadığını ve günü birlik siyasete kurban gittiğini belirten Başkan Sözlü, “ Adana’yı öne çıkarmak için göreve talip oldum. Hiçbir siyasi ikbal ve hesap peşinde koşmadan Adana’yı, siz hemşehrilerimle birlikte hedefine ulaştıracağız. Biz inanıyoruz ki Adana, Türkiye’nin dört bir tarafından gelip burada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için bir çekim merkezi, bir yıldız şehir. Ama bu yıldız ne hikmetse değeri bilinmediği için günü birlik siyasetin malzemesi olmaktan öteye gidememiştir. İşte biz, Adana’yı siyasetin malzemesi olmaktan çıkarıp hak ettiği noktaya getirmek istiyoruz. Bu hırsa kurban edilmemesi için irade koymak, tavır koymak için adayım.” Dedi.

 

Türkiye’nin gelinen nokta açısından büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirten Başkan Sözlü, “Yanı başımızdaki Ortadoğu karmaşanın tek mimarı Amerika’dır. Amerika’nın Ortadoğu’daki en büyük endişesi ise enerji kaynakları ve İsrail’in güvenliğidir. Biz İsrail’in güvenlik endişesi için peşkeş çekiliyoruz. PKK’ya diz çöküldüğü bir dönemde, Obama’nın ziyaretinin ardından İsrail’in özür dilemesi çok manidardır. Bu yüzden önümüzdeki yerel seçimler sadece belediye başkanlığı seçimi değil, milletimizin gelecek kaygısı açısından da çok önemlidir. Milletimizin bu gidişata sandıkta dur diyeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.