Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ile bağlı sendika başkanlarıyla bir araya gelen ve büyükşehir belediye Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediyesi'nin 'İttifak Partisi' tarafından yönetildiğini ileri sürdü.
KONTROLSÜZ YÖNETİM
AK Parti iktidarının görevden uzaklaştırıp, 36 ay süreyle görevine iade etmeyerek Aytaç Durak  ve seçildiği MHP'ye haksızlık yapıldığını söyleyen Başkan Sözlü, "Aytaç Durak'ın yerine gelen de, belediye meclis üyelerinin kendi partilerince kontrol edilememesi de yeni ittifak partisini ortaya çıkardı. Adana bu ittifak partisinin arasında kurumuş bir yaprak misali bir oraya, bir buraya savrulup gidiyor" dedi.
HEDEFLERİM VAR
Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  3 dönem Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatarak "Adana'da Aytaç Durak, Zihni Aldırmaz kadar şöhret olmayabilirim. En azından 3 dönemdir Ceyhan Belediye Başkanı olarak biliniyorum. Erken çıkışım aradaki açığı kapatmak içindir. Benim bir duruşum var, ben Adanayı elinde tutmak, Adanayı ele geçirmek isteyen zihniyetten farklı olarak kentin rotasını belirleyecek kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri ortaya koyacağım'diye konuştu.
PLANLI ÇALIŞMA
Sözlü şöyle devam etti "İlk beş yılımda bir sonraki beş yılı kaybetmeyi de göze alarak inandığım projeleri hayata geçirecek bir belediye başkanıyım.  Eğer Adanalı hemşerilerim bir fırsat verir ise, bir üç dönem Adanayı yöneterek Ceyhan gibi bu kenti de rotasına sokmak istiyorum.  Adana borç batağında, Adana iyi yöneltilmiyor.  Sadece reklam ve çevre düzenlemesiyle işler götürülmeye çalışılıyor" diye konuştu.
BEN ÇEKİRDEKTEN ÜLKÜCÜYÜM
Ülkü Ocağı Başkanlığından, Belediye Başkanı seçildiğini kaydeden  Hüseyin Sözlü, "Ben çekirdekten ülkücüyüm. Ben siyasette hemşerilerime hiç yalan söylemedim. Tüm siyasi görüşe mensup kişilerin oylarına talip olurken de normal oldum. Eğer kişi siyasete yalan ile başlarsa halkın desteğini hak etmez. Siyasetcinin bir duruşu olmalıdır. İster CHP'li, ister AK partili, isterse MHP'li olsun. Halkı hiç aldatmadım. Onlardan oy isterken onlara hiç yalan söylemedim. Belediye başkanı olarak ta hiç bir zaman partizan olmadım" diye konuştu.