Türk Ocakları Adana Şubesi toplantı salonunda gerçeklen konferansın açılış konuşmasını Türk Ocağı Adana Şube Başkanı Hüseyin Kuşçu yaptı. Kuşçu, düzenli olarak yaptıkları konferanslar serisinde bu hafta yaklaşan yerel seçimleri de göz önüne alarak Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü konuk ettiklerini söyledi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Türk Ocakları’nın Kızılay’dan sonra kurulan ikinci önemli ve köklü kuruluş olduğunu anımsatarak, “Türk Ocakları siyaset üstü bir kurumdur. Günümüzde, Türklük kavramının etkili olarak savunulması adına tüm siyasi partilere eşit mesafede duran, siyaset üstü ve tarihi derinliğe sahip Türk Ocakları gibi sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç vardır. Bu gün belki siyaset konuşacağız ama burası siyaset üstü bir kuruluştur. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kurdurmuş olduğu bir kurumda sizlere hitap etmekten son derece memnumum. “ dedi.

 

Başkan Sözlü,  yaklaşan yerel seçimlerin Türkiye için önemine değinerek,  “yaklaşık bir yıl sonra yapılacak olan yerel seçimler, sadece bir belediye başkanı seçimi olmayacaktır. Bu seçimler aynı zamanda mevcut iktidara kendine gelmesi için bir ikaz, bir uyarı seçimi de olacaktır. Zira demokrasilerde iktidarlar böyle uyarılır. Onun için İktidarın yapmış olduğu yanlışları gören halkımız, onlara en iyi cevabı sandıkta vermelidir” dedi.

 

Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım ve çöp toplamaktan ibaret olmadığının altını çizen Başkan Sözlü,  “artık belediyecilik sadece yol ve çöp toplamaktan ibaret değil. Bunlar zaten belediyelerin asli görevleri olarak kabul görüyor. Belediyenin kendi asli görevinin yanı sıra, sosyal belediyecilik alanında eksik olmaması gerekiyor. 1999 seçimlerinden bu yana üç dönemdir Ceyhan Belediye Başkanıyım, Ceyhan’da bizim dönemizde tüm yollarımız kilim gibi parke taşı ile işlenmiştir. Büyük Projelerin hepsinde Ceyhan Belediyesi vardır. Bu gün arıtma tesisi ve yağmur suyu şebekesi ile yatırım yapan ender ilçelerden birisi Ceyhan Belediyesi’dir. Tüm bunların yanı sıra Ceyhan’da sosyal konut üreten, sosyal ve kültürel alanda birçok iyi işlere imza atan yine Ceyhan Belediyesi’dir. Sosyal belediyecilik ağını en üst seviyede uyguladık ve hizmet için elimizdeki imkânları en verimli şekilde kullandık. Hiçbir zaman halkımıza yalan söylemedik. Ceyhan halkı da bizlere inandı ve her dönem artan destekleriyle bizleri 3 dönemdir göreve getirdi” diye konuştu.

 

 Konferansa Türkiye Kamu- Sen Adana İl temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Adan 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, Türk Eğtim Sen Mali Sekreteri Yusuf Delikoca, Kardeş Dernekler Topluğu ve Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Av. Yakup Bulut, Oğuz Boyları Derneği Başkanı Mehmet Demir, Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, Ceyhan Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Taymaz ile çok sayıda davetli katıldı.