Seyhan ilçeye bağlı Fatih Mahallesi’nde gerçekleşen ziyarette Başkan Sözlü, Çukurova Gençlerbirliği, Kanal Ufuk Spor ve Kanal Gücü sporcuları ve yöneticileri tarafından alkışlarla karşıladılar.

Burada bir konuşma yapan Muhtar Çetin, Başkan Sözlü’den övgülerle bahsederek, “Ceyhan’da yaptığı hizmetler dillerden dile dolaşmakta. Ceyhan’da belediyeciliğin ötesinde spora ve sporcuya da ne kadar destek verdiğini hepimiz duyuyor, görüyoruz. İnşallah bu başarısını Adana’da da arttırarak devam ettireceğinden şüphemiz yok. Kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise kendisini böyle muhteşem bir şekilde karşılayan Mahalle sakinlerine ve spor kulüpleri yöneticileri ile sporculara teşekkür ederek, Ceyhan’da göreve geldikleri ilk yılda tamamen amatörce kurmuş oldukları Belediyespor’un birçok branşlarda başarılara imza attıklarını söyledi.

Başkan Sözlü, Güreş şubesiyle başladıkları Ceyhan Belediyespor’da daha sonra Basketbol, Voleybol, Satranç, ve Halk oyunları şubesini kurduklarını belirterek, “hedefimiz Ceyhan’da 5 bin lisanslı sporcu yetiştirmekti. Bunu başardığımıza inanıyorum. Ama yeter mi bizce yetmez. Spor gençlerimizi birçok kötü alışkanlıklarından uzak tutarak onların daha sağlıklı düşünmelerini sağlar. Hele bu amatörce yapılmış bir sporsa bunun hazzı daha da başka olur. Biz tamamen amatörce başladığımız spor dallarında dürüst ve gayretli çalışarak büyük başarılara imza attık. Güreş takımımız hem serbest hem grekoromende birinci ligde mücadele ediyor. Basketbol Takımımız bayan basketbolunda söz sahibi bir takım oldu. Şunu ifade etmeden geçemeyeceğim. Sanırım birinci lige yeni çıkmıştık. O zaman gazeteci arkadaşımız ‘bundan sonra ne olur’ diye bir soru sormuştu. Biz de iyi takip edin Türkiye Liginde bir milattır bu, bundan sonra ‘Ceyhan Belediyespor öncesi ve sonrası’ diye bir kavram olacağını söyledik. Bizden sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, akabinde Antakya Belediyespor takımları birinci lige yükseldi. Şuanda bölgemizde 5 bayan basketbol takımı var” dedi.

Büyük Önder Atatürk’ün “ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaksını severim” sözünü hatırlatan Başkan Sözlü, “30 Mart’tan sonra Adana süper ligde oynayacak. Bu sadece spor da olmayacak. Ekonomisi ile sosyal yaşantısıyla Adana Süper lige çıkacak. Biz bunun gerçekleşmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bunun için projelerimiz de hedefimiz de bellidir. Burada bizleri karşılayan ve alkışlayan gençlerimizi ileride belki de televizyon karışsında veya stadyumda alkışlıyor olacağız. Bunun için gençlerimizin çok çalışması ve geleceğe yön verebilmek için de okuması lazım. Çünkü biz gençlerimizden çok şey bekliyoruz” şeklinde konuştu.