Akçatekir’de düzenlenen konser saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılıçkaya, misafirlere hoş geldiniz konuşması yaptı. Kılıçkaya, her yıl düzenlenen Tekir Şenlikleri’nin yaylada bulunan Adanalıların büyük ilgisini çektiğini belirterek “ Beldemiz her yıl bir kez de olsa böyle bir etkinlik düzenliyor. Bilindiği gibi Akçatekir ‘in resmi nüfusu 2 bin 500, ancak yaz aylarında nüfusumuz kat kat artıyor. Türkiye’nin en çarpık kentleşmesi bizim burası. Buna rağmen Belediye ekiplerimiz gecesini gündüzüne katarak var güçleriyle çalışıyorlar. Ben buradan bizleri yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. “ dedi.

Yaklaşık 30 bin kişinin alanı doldurduğu konserde Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’da bir konuşma yaparak, sosyal belediyeciğini önemine dikkat çekti.

Çay, “Belediyecilikte duayenimiz olan Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayımız Hüseyin Sözlü’nün Akçetekir yayla şenliklerinde bizlere sağladığı katkı ve destekten dolayı kendisine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Çay, yerel yönetim yasasıyla birlikte Akçatekir’in Pozantı Belediyesi’nin bir mahallesi olacağını vurgulayarak, “ 30 Mart 2014 Yerel seçimleriyle Büyükşehir Kanunuyla birlikte Pozantı’nın 16 köyü ile birlikte Akçatekir Beldesi de Pozantı’ya bağlı bir mahalle olacaktır. Adaylık konusunda bizlere güvenen başta Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere, teşkilatıma ve Pozantılı hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Pozantı’da yaptığımız hizmetleri Allah’ın izniyle Akçatekir’e de fazlasıyla yansıtacağız” dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Hüseyin Sözlü ise yaptığı konuşmada 1999’da birinci halk hareketi ile belediye başkanı olduğunu belirterek Siyaset kurumunun güvenirliliğini ve itibarını yükseltmek adına siyasilerin omurgalı, dik duruşlu ve siyasi düşüncelerinden öden vermemesi gerektiğini söyledi.

Başkan Sözlü, siyasi partilerin demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğun altını çizerek,

“ Halk nezdinde hem siyasetçilerin hem de siyasi kurumların bir itibarı olmalıdır. Üç dönemdir Ceyhan Belediye Başkanlığı yapıyorum. Siyasi çizgimden asla ödün vermedim. Kısmet olur da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirsem buna Adanalı hemşerilerim de şahit olacaktır.” Dedi.

Başkan Sözlü, Ceyhan’da birçok hizmeti gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak, “ Ceyhan’da üç dönemdir yaptığımız hizmetler bellidir. Bu hizmetlerimizi daha düne kadar Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Adana’mızın, kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kısacası her noktasına yaymak istiyoruz. Adana’mızı eski şaşalı günlerine yeniden döndürmek bizim boynumuzun borcudur. ‘Oynayamayan gelin yerim dar’ dermiş. Biz bu gibi mazeretlerin arkasına sığınmadan, tüm gücümüzle hizmet edeceğiz. Önümüzdeki engelleri bir bir yıkıp Adana’yı hep birlikte yeniden inşa edeceğiz.” dedi.

Yeni yerel yönetim yasa ile köylerin büyükşehire bağlanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Sözlü ‘’ Allahın izni ve siz kıymetli hemşerilerimin desteği ile yeni düzenlemelerle ortaya çıkan Büyükşehir’in ilk kurucu belediye başkanı olmak istiyorum, ben bu göreve talibim. Allah nasip eder de kazanırsam Adana’yı eski günlerine döndürmek için canla başla çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Adana’nın hak ettiği yere gelebilmesi için hep birlikte çalışacağız, hep birlikte başaracağız ve Adana’nın başarı hikâyesini hep birlikte yazmak bizlere nasip olacaktır. Amacımız koltuk sevdası değil, Adana’mızı hak ettiği noktaya getirmektir. Biz de bu zora talibiz” şeklinde konuştu.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise yaptığı konuşmasında,

bu gün İslam coğrafyasına bakıldığında her tarafta göz yaşı ve katliamların olduğunu belirterek, “mevcut iktidar yaklaşık 10 yıl önce televizyonlara çıkıp BOP’un Eşbaşkanı olduğunu söylemişti. Diğer Eşbaşkan kim di? ABD. Yıllardır Arap baharını getiriyoruz diyenlerle Sayın Başbakan bu ülkelere seferlere çıktı. Milletimiz de güzel şeyler olacak diye bu iktidara destek verdi. Bu gün hangi noktaya geldik değerli hemşerilerim? Bunların çok iyi bilinmesi gerekiyor. 10 yıl önce Irak’a demokrasi getireceğiz diyenler, Irak’da 10 yıldır Müslüman kanı dökülüyor. 250 bin Irak’lı Müslüman kadına ABD’li askerler tarafından tecavüz edildi, 35 bin Müslüman bacımız dinimizde en büyük günahlardan olan kendi canına kıymaya kadar gitti. Demokrasi getiriyoruz diyenler, bu gün Mısır’da, Suriye’de Müslüman kanı döküyor. Burada bir sorumluluğumuz var mıdır? Diye kendi kendimizi sorgulamamız gerekiyor” dedi.

BOP’UN HEDEFİ

Yılmaz, Büyük Orta Doğu Projesi’nin hedeflerine de değinerek, “ BOP’un 3 tane ana hedefi vardır. Bunlardan bir tanesi İslam’ı itibarsızlaştırmaktır. On yıl önce Amerika’da on binlerce insan inanarak İslam dinine katılıyorlardı. Ama bugün bakıyoruz Müslüman, Müslüman kardeşini öldürüyor. İkincisi ise bu gün İslam ülkelerini bölmek ve parçalamaktır. Mezhep olarak, ırk olarak bölümlere ayırmak ve parçalamaktır. Bu gün Ortadoğu’da yaşanan mezhep savaşlarına, etnik savaşlara hatta parti savaşlarına giden bir süreci yaşıyoruz. BOP’un üçüncü ayağı da şudur: nasıl 1947 yılında Amerika güdümlü bir İsrail Devleti kuruldu. 3 bucuk milyonluk İsrail Devleti 200 Milyonluk Arap coğrafyasına terör ihraç ediyorsa bölgemizde de Amerika, İngiltere, Fransa ve İsrail devleti tarafından Kürdistan’ı kurdurup bir kukla devleti kurma hayalleri vardır. Bunun ilk aşaması Irak’ta gerçekleşti. İkinci ayağı Suriye’dir. üç yıl öncesine kadar ‘kardeşim’ dediği ve ortak bakanlar kurulu toplantısı ve beraber tatil yaptıklarını hatırlıyor musunuz? o zaman katil değil miydi, Esat?” diye konuştu.

Programa: MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılıçkaya, Gülek Belediye Başkanı M.Tekin Çelik, Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş, MHP İlçe Başkanları, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Arslan, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve yaklaşık 30 bin kişi katıldı