Çalışmaları kapsamında Doğalpark’ta sabahın erken saatlerinde spor yapmaya gelen vatandaşlarla birlikte spor yapan, bir çay bahçesinde 100’e yakın hemşehrisiyle uzun uzun sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Ayhan Barut, Çukurova’nın çağdaş yüzünü tüm Türkiye’ye yansıtacaklarını söyledi.
Vatandaşların sorularını yanıtlayan Ayhan Barut, Çukurova’daki iç gölün sadece Türkiye değil dünya turizmine kazandırılması gereğine dikkat çekti. İç gölü turizme kazandıracaklarını belirten Barut, hayvanseverlerin tereddütlerine dikkat çekerek Çukurova’da hayvan barınakları ve özel alanlarla hayvan sevgisini de aşılayacaklarını kaydetti. Adnan Menderes Bulvarı’nı da turizm alanı olarak düşündükleri için bu alanda ıslah çalışması yapacaklarını vurgulayan Barut, “Emeklilerimiz ben burada yaşamalıyım diyecek. Burada kadınlarımızın yoğunlukta olduğunu görüyorum. Hayatın her zorluğunu çeken, fedakar kadınlarımız Çukurova’da baş tacı edilecek. Kadınlarımızın sorunlarına çözüm üretmek bizim için her zaman birinci sırada gelecek. Çukurova’da engellilerimize engel olan tüm unsurları bitireceğiz. Kongre, kültür ve sanat merkezleriyle Çukurova’yı örnek bir ilçe haline getireceğiz” dedi.
Adana’nın işsizlikte Türkiye şampiyonu olduğuna işaret eden Ayhan Barut, “Adana, gelişmişlik, yaşanabilirlik ve ekonomik alanda Türkiye’nin ilk dört büyük kenti arasında yer alırken şimdi işsizlik şampiyonu yapıldı. Fabrikalarımız birer birer kapandı. Tarımsal alanlar küçüldü. Pamuk diyarı kentimizde pamuk ekim alanları yok denecek düzeye indirgendi. Hasat dönemlerinde oğlunu, kızını evlendiren, şehir merkezine alışveriş yapmaya gelerek kent ekonomisini canlandıran çiftçimiz adeta canından bezdirildi” dedi.

“KIVILCIM ÇUKUROVA’DAN BAŞLAYACAK”
Çukurova’da yakacakları kıvılcımın başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer tüm ilçe ve bölge belediyelerinde de CHP’li kadroların göreve gelmesi için meşaleye dönüşeceğini dile getiren Ayhan Barut, “Çukurovalılar’la birlikte yürüdüğümüz bu kutsal yolun sonunda başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Çukurova’da kadınlarımızın, gençlerimizin, engellilerimizin, çocuklarımızın ve tüm insanların rahatlıkla ve korkusuzca günün her saatinde kültürel ve sportif etkinlikleri gerçekleştirmeleri için önemli projeler hazırladık. Sporun barış ve kardeşlik duygularını pekiştireceğine olan inancımızla bu alanda Türkiye çapında başarılar elde edilmesi için de mücadele edeceğiz. Sadece yol, kaldırım ya da çevre temizlik işlerinin yapılmasıyla belediyecilik yapılamayacağını biliyoruz. Bu nedenle Çukurova’da sosyal belediyecilik anlayışından taviz vermeden en güzel örnekler sergileyeceğiz” dedi.
Çukurovalı hemşehrilerinden CHP ilçe başkanlığı esnasında delege seçimleri için her mahalleye sandık koyması nedeniyle takdir gören Ayhan Barut, demokrasiye olan inancıyla da halkın beğenisini kazanıyor.