Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu’na burada ÇGC Başkanı Cafer Esendemir tarafından ÇGC’nin flaması ile Adanalı ahşap oyma sanatçısı Şahin Sabuncu’nun Büyüksaat, Taşköprü ve Ay-Yıldızlı bayrağımızı betimlediği eseri hediye edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarından Yaşar Okuyan, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Turgay Develi, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Ali Halaman, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP İl Başkanı Orhan Sümer, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, DSP İl Başkanı Fatma Altınok, Eski Milletvekillerinden Ali Tekin, Kemal Sağ, Fatin Özdemir, MHP MYK Üyeleri Yılmaz Tankut ve Doç.Dr. Ruhi Ersoy ile basın – yayın organlarının temsilcileri, gazeteciler ve ÇGC üyeleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İhsanoğlu, IŞİD’in terör örgütü olduğuna dikkat çekerek “IŞİD cami bombalayan, kutsal mabedleri yerle bir eden, mezarları tahrip eden bir beladır. Sadece terörist değil teröristin de dik alasıdır. Bu sadece bizim tanımlamamız değil, bir çok ülkenin aynı şekildeki görüşüdür. IŞİD ile bir terör örgütü olarak mücadele edilmesi gerekir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, “Ben burada doğmadım ama başka hiçbir bayrak altında olmadım. Mısır’da doğdum ama hiçbir ülkenin vatandaşı olmadım. Ayrıca bir çok Türk vatandaşı da yurt dışında doğmaktadır. Bu onların o ülkelerin vatandaşı olmasını gerektirmez. Yurt dışında doğanlar vatanın değerini çok daha iyi bilir” dedi.

İhsanoğlu, sorulan bir soru üzerine de, “İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif hayatımın her anında benimle... İstiklal Marşı’mızın her mısrasının altına imzamı atarım. Ben Türkoğlu Türk’üm” diye konuştu.

“Adaletsiz bir yarış içindeyiz” yorumunda bulunan İhsanoğlu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Adanalı sanatçı Murat Göğebakan’ı rahmetle anıp, ailesine de başsağlığı ziyaretinde bulunduğunu hatırlattı.
Seçimlerle ilgili olarak yapılan hiçbir anket sonucuna itibar etmediğinin altını çizen İhsanoğlu, “Benim için anket, 10 Ağustos’ta yapılacak seçimdir. Daha önce de söylediğim gibi sandıktan yüzde 60 ile çıkacağız” yorumunu yaptı. Türkiye’de halkın bir değişim beklentisi içinde olduğunu vurgulayan İhsanoğlu, “Millet, yeni bir nefes istiyor. 12 yıldır duyduğu sesten farklı bir ses istiyor. Buna ihtiyaç var” ifadesini kullandı.
İhsanoğlu, “Cumhurbaşkanlığı kimsenin inhisarında değil. Ben sokaktan gelmedim. Ben gökten zembille inmedim. Sağcısı, solcusu, milliyetçisi, muhafazakarı, liberali, sosyalisti, sosyal demokratı, herkes bir tek kişi etrafında toplanıyorsa bunun manasını idrak etmek, buna saygı gösterilmesi lazım. Buna saygısızlık yapanlar, millete saygısızlık yapmıştır. Bana kötü laf söyleyenler, kendilerini kötülüyorlar ve milletin gözünde itibardan düşüyorlar” dedi.