Aktif politika hayatını sürdüren ve tarım kenti Adana'nın hak ettiği noktaya ulaşması için fikirlerini, düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğini kaydeden Ayhan Barut, AKP'nin 27 Ekim 2013'teki yerel seçimler için azalan oylarını değişik planlarla artırmaya çalıştığını söyledi.

Mevcut 16 büyükşehir belediyesine eklenmesi planlanan ve TBMM’de görüşülen 13 kentin daha büyükşehir kapsamına alınması girişimlerinin tamamen siyasi manevra olduğunu belirten Barut, "AKP iktidarı kent merkezlerinde ve özellikle büyükşehirlerdeki yanlış ve taraflı uygulamalarıyla büyük oy kaybına uğradı. Yoksullaştırdığı, çeşitli gıda maddeleri ve kömürle adeta kandırdığı kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın oylarını büyükşehir belediyelerine kaydırarak kaybolan oylarını geri almaya çalışacağını sanan AKP’nin bu girişimi ters tepecek” dedi.

Tarımın başkenti konumundaki Adana'nın AKP eliyle geriye götürüldüğünü, çiftçinin, işçinin, köylünün üretemez, ürettiğini satamaz duruma düşürüldüğünü belirten Barut, kırsalda yaşayan ve yoksullaştırılan halkın artık gözünü açtığını söyledi.

Atatürk'ün çizdiği çağdaş medeniyetler çizgisinde CHP'nin çiftçiye, köylüye, işçiye, memura, öğretmene ve sade vatandaşa hakettiği değeri vereceğini ifade eden Barut, şunları söyledi:

"Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ziraat Mühendisi Gökhan Günaydın, köy ve kent arasındaki uyumu en iyi bilen yöneticilerin başında gelmektedir. Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanlığı döneminde her kesimin derdini Türkiye'nin her yerini gezerek en iyi şekilde analiz eden sayın Günaydın, Türkiye için büyük bir şanstır. Başta Adanalılar olmak üzere Türk ulusu AKP'nin oyununa gelmeyecek ve önümüzdeki yerel seçimlerde CHP'yi bağrına basacaktır. Kırsal kesimde güçlü olduğunu iddia eden AKP, büyükşehir yasasıyla kentlerdeki oy oranını yükselteceğini düşünse de bu durum ters tepecek ve halk tercihini CHP'den yana kullanacaktır. AKP, yeni yasayla uzak bölgelere daha iyi hizmet götüreceğini savunuyor ancak Adana örneğinde olduğu gibi merkez ilçeler Yüreğir, Seyhan, Sarıçam ve Karataş'ın dağ gibi sorunları olduğunu unutuyor. Merkezdeki ilçelere hizmet götüremeyen AKP iktidarının uzak bölgelere hizmet üretme iddiası gerçekleri yansıtmıyor."
Barut, CHP’nin yerel seçimlerde halkı kucaklayacak, sistemli çalışacak, kendisini değil, kentini, bölgesini ve ülkesini ön panda tutacak adaylarla yola çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.