Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, gezilerini aralıksız sürdürüyor. Adana'nın Saimbeyli ilçesini Kadın Kolları Yönetimi ve CHP'li üyelerle birlikte gezen Av. Çinkılıç, özellikle kadınların ve çocukların ilgi ve sevgisiyle karşılaştı.

Saimbeyli'de kadınların sorunlarını dinleyen, küçük çocukları kucaklayan Av. Çinkılıç, esnafı da tek tek gezdi. Saimbeyli halkının beklentilerini soran ve bu beklentileri tek tek not eden Av. Çinkılıç, çoğunluğunu köylü kadınların oluşturduğu halk pazarını gezdi. Tarlalardan binbir güçlükle elde ettikleri ürünleri ve el emeği göz nuru işlemeleri pazarda satarak ev ekonomisine katkıda bulunan kadınların kocaman bir yüreğe sahip olduğunu kaydeden Av. Çinkılıç, köylü ve pazarcı kadınların ilgi odağı oldu.

CHP Saimbeyli İlçe Başkanı Fevzi Büyükoğlu'nun da eşlik ettiği gezide Adana Büyükşehir'e kadın belediye başkanının yakışacağını vurgulayan milletin efendisi köylü kadınlar Av. Rukiye Çinkılıç'a sarılmayı ihmal etmedi.

Av. Çinkılıç'ın "Adana Büyükşehir'de kadın bir belediye başkanı görmek ister misiniz?" sorusuna alkışlarla yanıt veren vatandaşlar, "Neden olmasın? Çok da iyi olur" şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 20 yılı aşkın süre görev yaptığını, belediyenin hukuki ve idari yönetim şeklini en iyi bilenlerden biri olduğunu kaydeden Av. Çinkılıç, önemli ve mutlu bir gezi gerçekleştirirken, pazarda yaşları 50 ila 80 arasında değişen köylü kadınlar, "Buralarda işsizlik sorunu çok. Çocuklarımız üniversitelerden mezun olmalarına rağmen işsiz geziyor. Ne yapacaklarını bilemez haldeler. Bu durum bizi çok üzüyor. Bu yaşımızda kendi elimizle ekip biçtiğimiz ürünleri pazarda satarak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Siyasilerin verdikleri sözü yerine getirmelerini bekliyoruz. Köylerimizde su sorunu yaşıyoruz. Uzak yerlerden su taşıyoruz. Temizlik ve tarlalarımız için acilen bu sorunun çözümünü bekliyoruz" diye konuştular.