Sümer, Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında işe alınanları İŞ-KUR’un değil AKP teşkilatlarının belirlediğine dair şikayetler aldıklarını belirterek, “Böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyoruz. İnsanların işiyle, ekmeğiyle, umutlarıyla oynamayın” dedi.
CHP’li Sümer, yerel seçime sayılı günler kala İŞ-KUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı’nın AKP’nin oy devşirme kurumuna dönüştüğünü belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı. Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ülkemizdeki ekonomik krizle birlikte tüm vatandaşların çok zor duruma düştüğünü belirtti. İşsizliğin tırmandığını, enflasyonun çift hanelere yükseldiğini anımsatan Sümer, kısa süreliğine dahi olsa, iş umuduyla, toplum yararına programlara başvuran vatandaşların da böyle bir ortamda evlerine ekmek götürme kaygısında olduklarını vurguladı.
YOKSULLAR ARASINDA DAHİ AYRIM YAPILIYOR
Yoksullar arasında dahi ayrımcılık yapıldığını ifade eden Sümer, konuşmasında şöyle dedi:
“Normal koşullarda İŞ-KUR aracılığıyla işe alınması gereken bu programlarda çalışacak kişilerin, AKP teşkilatları tarafından belirlendiğine yönelik yoğun şikayetler tarafımıza iletilmektedir. Özellikle seçim bölgem Adana'nın yoksul orman köylülerinin yaşadığı Pozantı'nın Alpu, Hamidiye ve Gökbez köyleri ile Aladağ ilçemizde orman işletmelerine alınacak işçiler için bazı teşkilat temsilcilerinin ‘Önce AKP’ye üye olun’ diyerek vatandaşı yönlendirmeye çalıştığına, AKP'li olmayanların işe alınmayacağına dair iddialar yaptığımız ziyaretlerimizde tarafımıza iletilmiştir” 
Böyle bir ayrımcılığın asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Sümer, “İnsanların işiyle, ekmeğiyle, umutlarıyla oynanmaması gerektiğini hatırlatıyorum” diyerek, yetkilileri uyardı.