Adanahabermerkezi.com
Kişisel Facebook hesabından açıklama yapan Ayanoğlu şunları yazdı:
“Ben Suriyeli çocuklar dışındaki yetişkin erkek ve kadınların geri gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu düşüncem kimilerine göre vicdansızlık olarak görülebilir. Lakin ülkesinde savaş varken, bebekler ölüyorken onları ölüme terkederek vatanından kaçanların bizim için de büyük tehlike olmadığını kim söyleyebilir. Düşünebiliyor musunuz acıdığımız Suriyeliler ülkelerine bomba yağarken istanbul sahillerinde göbek atıp oynuyorlar. Aynı Suriyeliler her türlü suç şebekelerini ülkemizde oluşturuyorlar. Biz işgal altındayken kurtuluş mücadelesi verdiğimiz sırada bizden de tekkelere sığınanlar, savaştan kaçan hainler olmuş. Ancak erkeklerimizin ekserisi Seyit onbaşı gibi Kadınlarımızın ekserisi ise nene hatun gibi cephede can vermiştir.
Suriyeliler ne yapmaktadır? En yakın ülkeye kaçmayı çare olarak görmüşlerdir. Ülkemize kaçan Suriyeliler tıpkı kurtuluş savaşından kaçanlar gibidirler. Kurtuluş savaşından kaçanlara da o dönemde ne yapsınlar canını kurtarmak için kaçmıştı diyebiliyor musunuz? Suriyeliler bu gün aynı konumdadır.
Uzun Adam da çıkmış bunlara vatandaşlık müjdesi veriyor. Çoçuklara vicdani olarak yardım edelim, lakin ülkesinden kaçan korkaklara vatandaşlık vermeyi aklımızdan dahi geçirmeyelim.”