İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili İsmail Koncuk, partisinin ilkeleri ve amaçlarını açıkladı.

‘Büyük bir milletiz, büyük bir ekonomiye sahibiz, çalışıyor, üretiyoruz ama paylaşamıyoruz’ diyen Koncuk, “Hakca paylaşacağız. Birlikte başaracağız. Adil olup adaleti sağlayacağız. Farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkaracağız” dedi.

Türk milletine güveni esas alacaklarını söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, “Açık, dürüst ve hesap verebilir olacağız. Çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapacağız. Çözüm üretip, çalışacağız. Eleştiriye açık ve özgür düşünceli olacağız. Siyaseti değerler üzerinden üreterek yapacağız. Milliyetciliği kültürel ve ekonomik alanlara taşıyıp, farklılıklara saygılı olacağız. Ve en önemlisi milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutacağız” diyerek partisinin ilkeleri hakkında bilgiler verdi.

İYİ Parti’nin amaçları hakkında da doyurucu bilgiler veren Koncuk, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı koruyacakları mesajını verdi. Çağdaş medeniyeti yakalamak için var güçleriyle mücadele edeceklerini de ifade eden Koncuk şöyle devam etti: “Sevgi ve saygı dilini hakim kılacağız. Parlamenter sistemi yaşatarak, denge ve kontrol ilkesi üzerinde kurulu kuvvetler ayılığını yeniden kuracağız. Fırsat eşitliğini sağlarken, mülkiyet hakkını da koruyacağız. İnançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlayıp, bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşturacağız. En önemlisi ise, yolsuzlukla tam ve etkin mücadele edeceğiz.”