Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı görevine atanan Ecz. Burhanettin Bulut, oluşturduğu yeni yönetim kurulunu tanıttı.  Deneyimli partililerin yanında genç kadrolar kurduklarını ve her kesimi kucaklamaya çalıştıklarını dile getiren Bulut, yürütme kurulunda kadın erkek eşitliğine inanarak iki erkek iki kadına yer verdiklerini söyledi. Partinin kendi içindeki konularını kamuoyuna yansıtmayacaklarını ve CHP’yi tartıştırmayacaklarını belirten Bulut, ilçelerde yapacakları çalışmalar sonucu bazı arkadaşlardan fedakarlık isteyebileceklerini belirtti. CHP’de yüzde 100’e yakın ön seçim yapılacağını belirten Bulut, “Ülkenin iç ve dış durumu ile Adana’daki işsizlik rakamları partimizin birinci olmasını gerektiriyor. Herkesi kucaklayacağız. Hesaplaşma yeri olmayacağız. Halkımızın çok daha önemli sorunları var” ded

 

İL BAŞKANLIĞI YERİ DEĞİŞECEK
Meclis üyeliği görevi hatırlatılan Bulut, ilk meclis toplantısında affını isteyeceğini ancak arkadaşlarıyla bir ön görüşme yapacağını söyledi. İl Başkanlığı’nın yeriyle ilgili de konuşan Bulut, yönetimden yer değişikliği ile ilgili karar çıktığını ve en kısa sürede il başkanlığının yerinin değişeceğini vurguladı.

Adana’da CHP politikalarını, akademisyenlerle, emek ve meslek odalarıyla, sivil inisiyatif sahibi derneklerle, işçi kesimi ve işverenlerle belirleyeceklerini ve yönetim dışında 100’e yakın gönüllü kadrosuyla bu politikaları yöneteceklerini söyledi.

 

HALKIN İKTİDARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Sadece CHP’lilerin değil ülkenin gidişatından endişe duyan herkesle bir araya geleceklerinin altını çizen Bulut, her alanda etkin ve sözü dinlenen yerel yönetim kadrosu oluşturacaklarını belirtti. Bulut, “Adana’ya ilişkin başta işsizlik ve tarım olmak üzere tüm yaşamsal sorunlarda, çözümün parçası olmaya çalışacağız. Tam ifadeyle  bilginin, üretimin ve yeniliklerin öne alındığı bir anlayışın yönetimi olacağız. Tüm partililerimizle, yoldaşlarımla halkın iktidarı için çalışacağız” dedi.

 

PARTİ İÇİ ÇEKİŞMELERİ BİR YANA BIRAKACAĞIZ

Ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak CHP kadroları olarak parti içi çekişmeleri, anlamsız çatışmaları bir yana bırakacaklarını dile getiren Burhanettin Bulut, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerine doğru gidildiğinin altını çizerek, tüm enerjilerini CHP’nin Adana’da birinci parti olması için harcayacaklarını kaydetti.

 

OYLARIMIZI GERİ İSTİYORUZ

AKP iktidarının Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekmeye çalıştığını öne süren Bulut, “AKP hükümetine karşı barışı savunan, özgürlükçü bir CHP iktidarıyla tekrar yönümüzü batıya çevireceğiz” dedi. Geçen yılki yerel  seçimlerde Adana’da 100 bine yakın CHP oyunun MHP’ye kaydığını vurgulayan Bulut, “Öncelikle bu emanet oyları geri istiyoruz. Yerel seçimdeki oyların çok üstünde oy hedefliyoruz” diye konuştu.

 

EZİLEN, HAKSIZLIĞA UĞRAYANIN YANINDA OLACAĞIZ

Bu amaçla halkla bütünleşip, emek örgütleriyle işbirliği yapacaklarını, iş dünyası, dernekler ve resmi kurumlarla iyi ilişkiler içinde olacaklarının dile getiren Bulut, sınıfsal mücadele gereği ezilen, haksızlığa uğrayan herkesin yanında olacaklarını kaydetti.

 

BİLGİ VE ÜRETİM MERKEZLİ SİYASET SÖZÜ

Adana’da CHP siyasetini gülen yüzlerle ve siyasetin gereği olarak saygı ve sevgi ölçeğinde yapmaya çalışacaklarını aktaran Bulut, bilgi ve üretim merkezli siyaset sözü verdi. “Kişilerle, parti içi kısır tartışmalarla hiçbir ilgimiz olmayacak” diyerek partililerine önemli bir mesaj veren CHP Adana İl Başkanı Bulut, aldıkları sorumluluğun farkında olduklarını ve haziran seçimlerine kadar ülkenin geleceği ve CHP iktidarı için çalışacaklarını söyledi.

 

ÖZGÜR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Bulut, “Bizler zengin ve fakir arsındaki uçurumun her geçen gün daha fazla derinleştiği, yasakların, yolsuzluk ve yoksulluğun sürekli arttığı, hak , hukuk ve adaletin yerle bir edildiği bir ülke yerine; çocuklarımıza daha özgür, daha demokratik ve adaletin hüküm sürdüğü yaşanabilir bir Türkiye için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplumsal bütünlüğü bozan, insanları kamplaştıran bir siyaset anlayışına sahip olmadıklarının altını çizen Bulut, halk için yola koyulduklarını belirterek, “Bu yolda yürürken haklılığımızı, programlarımızı toplumun her kesimine anlatacağız. Bizler Çukurova’nın bereketli topraklarında Orhan Kemal’iz. Bizler haksızlık ve hukuksuzluk karşısında İnce Memet’iz. Bizler Yılmaz Güney kadar cesuruz. Demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelemizde herkesi CHP çatısı altında mücadele etmeye çağırıyorum” dedi.

 

SEÇİME KADAR KONGRE YOK

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Burhanettin Bulut, seçim döneminden önce kongre yapma gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi. Milletvekilliği seçimlerinin önemini yineleyen Bulut, “Seçime kadar olan dönemi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

ÖNSEÇİM OLACAK

Milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesinin en önemli istekleri olduğunun altını çizen Bulut, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini anımsatarak önseçimin yüksek bir olasılık olduğunu ifade etti. Önseçim taleplerini genel merkeze taşıyacaklarını ancak sonrasında bu konuyu kapatacaklarını kaydeden Bulut, “Bu daha çok bizim parti içi sorunumuz. Halkın çok daha önemli sorunları var. Halkın arasına ineceğiz. Neden bize oy vermediklerini soracağız.  Adana’da birinci parti olmak için eksiklerimizin ne olduğunu belirleyip ona göre çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA

Çukurova Belediye Meclisi üyeliği görevinden ayrılmak istediğini ancak CHP’de yola çıktığı ekip arkadaşlarıyla görüşmeden bu görevden istifa edip etmeyeceği konusunda kesin bir şey söyleyemeyeceğini belirten Bulut, kişisel olarak görevi bırakmaktan yana olduğunu yineledi.

 

İL BAŞKANLIĞI TAŞINACAK

Çukurova İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Haşmet Biçer’in yerine atama yapacaklarını ya da yeni bir yönetim oluşturulacağını ifade eden Bulut, İl Başkanlığı’nın yeni bir binaya taşınması için çalışma yaptıklarını belirtti. Alternatif yerlerde inceleme yaptıklarını anlatan Bulut, “İl Başkanlığını daha çok proje üretilen bir ARGE merkezi haline getirmek istiyoruz” dedi.

Parti tüzüğü gereği yönetim kurulunda görev alanların milletvekili adayı olamayacağına işaret eden Bulut, sadece kadın ve gençlik kolları başkanlarının önünde böyle bir engel olmadığını ifade etti.

 

BAZI ARKADAŞLARDAN FEDAKARLIK İSTEYEBİLİRİZ

İlçelerde yapacakları çalışmaların ardından yönetici kademesindeki bazı kişilerden fedakarlık yapmak isteyebileceklerini aktaran Bulut, CHP’nin işsizlik nedeniyle Adana’da birinci parti olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Bulut, konuşmasının ardından İl Başkanlığı yönetimini tanıttı.

Yapılan görev dağılımına göre yeni yönetim şöyle oluştu:

 

İl Başkan Vekili: Gökhan Yağ

 

YÜRÜTME KURULU

İl Sekreteri : Av. Erkin Doygun

İl Saymanı: Edip Gedik

İl Eğitim Sorumlusu : Melike Aydoğan

İl Bilişim Sorumlusu: Nazlı Pınar Ünlü

 

BAŞKAN YARDIMCILIKLARI

Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı : Abeydullah Kolcu

Meslek Odalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı: Dr. Halit Atik

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı : Zeki Eren

İş Dünyasından Sorumlu Başkan Yardımcısı : Gökhan Yağ

Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Av. Selçuk Esmen

Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Av. Emrah Kozay

Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı : Bülent Avcu

İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı : Cihangir Tümtürk

Sendikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı : Ali İhsan Türkmen

Tarım İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Oktay Baysal

Halka İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Işık Bozkurt

Basın İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı : Erdal Biber

Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: İbrahim Kanay

Esnaf Odalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı: Mustafa Gökay Karakuş

 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Av. Rukiye Çinkılıç (Kadın Kolları Başkanı), Mustafa Arıkanoğlu (Gençlik Kolları Başkanı), Yusuf Fidan,

Hakan Fennibilek, Hikmet Güneş, Nalan Yağmurlu, Necati Közüğ,Serdar Biçan, Metin Sayılıkan, Metin Dağtekin, Süleyman Demiray, Ali Kantos, Hüseyin Alp, Mahmut İnci