Adanahabermerkezi.com - Murat BERHUN
Parti yönetimini oluşturan PM için büyük yarış yaşandı. Ancak Adana,  dağınık yapısı ve bireysel mücadele isteği nedeniyle PM yarışında sınıfta kaldı. En son Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  2 dönem önce PM üyesi olarak Adana’yı temsil ederken, bu dönem, geçtiğimiz dönemde olduğu gibi, Adana delegasyonu hiç bir ismi PM’ye sokamadı.

4 VEKİL VE YÜZDE 30 OYU OLAN ADANA PM’DE YOK

Bu çerçevede daha kurultay öncesi İl Başkanı Ayhan Barut, ilçe Başkanları ve kurultay delegeleriyle toplantılar yapmış, tek bir kişi üzerinde yoğunlaşma düşüncesini ortaya koymuştu. Ancak İl Başkanı Ayhan Barut 3 kez toplantı yapmasına karşın, bu düşüncesi sonuçsuz kalmıştı. CHP Adana eski Milletvekili Adayı olan ve PM adayı olma düşüncesindeki  Mustafa Kemal Özkan’da bu toplantılarda tek aday üzerinde uzlaşılması gerektiğini dile getirmişti.

ANKARA’YA GİDERKEN 15’İ BULAN PM ADAYI VARDI, DÖNÜŞTE SIFIR PM ÜYESİ VAR

Tüm girişimlere rağmen Adana’dan Kurultay için Ankara’ya giderken 15’e yakın isim PM’ye aday olacağını açıklamıştı. Bunlardan bazıları resmi başvuruyu yapıp yarışa girdi. Ancak hiçbir isim 100 oyu dahi bulamadı. PM’ye girmek için 300 civarında bir oy yeterli olduğu düşünüldüğünde, Adana delegasyonunun bir olması durumunda bu rakamın “siyasi münazaralarla” yakalanabilmesinin mümkün olduğu görülüyor. 

MUSTAFA KEMAL ÖZKAN “BEN FERAGAT ETTİM, UZLAŞALIM DEDİM OLMADI”

Adanahabermerkezi.com editörüne konuşan CHP eski Milletvekili Adayı ve PM adayı Mustafa Kemal Özkan ”Toplantılarda uzlaşalım. Tek adayda birleşelim düşüncesini dile getirdim. Bu uzlaşılacak kişi de ben olmayım. Kim olursa “destekleyelim” dedim ama olmadı. Adana’dan giderken 15 aday vardı. Aday olanlar en alt sıralarda kaldı” dedi. Özkan “Adana’da 4 vekilimiz var, Yüzde 30 oranında oyumuz var. Başka illerden PM üyesi varken Adana’dan olmaması eksiklik oldu” diye konuştu. 

“BEN” DİYEN ADAYLAR “BİZ” DEMEDİĞİ İÇİN ADANA PM’DE TEMSİL EDİLEMEDİ

Sonuç olarak Adana'da PM adaylarıyla delegasyonun bir olamaması sonucu, Adana PM’de temsil edilemedi. Adayların, “Ben” değil, “Biz” yani “Adana” demediği için PM’ye temsilci sokulamazken, CHP Adana’nın dağınık yapısı Kurultay’da bir kez daha açık ve net olarak ortaya konmuş oldu.