Av.Erbek CHP’nin iktidarının yerel seçimlerden geçtiğini ifade ederek, ‘2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin iktidarı için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Hiç kimseyi kırmadan, ayrıştırmadan, partimizin çizgisinde çalışmalar yapacağız. Yapacağımız tüm çalışmalarda CHP’nin iktidarı için gücümüzü birleştirmeliyiz. Ülkemiz genelinde yerel yönetimlerde ne kadar başarılı olursak, bu gücümüzü genel seçimlere taşıyabiliriz. Partimizin iktidarı için yerel seçimlerde kim aday gösterilirse gösterilsin yine hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. CHP’nin iktidarı, yerel seçimlerde başarısı ve Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’li bir belediye yapmak için Büyükşehir Belediye Başkanlığına talibim.’dedi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut da genel iktidarın başarısının yerel iktidardan geçtiğini belirterek, ‘Adana’da CHP’nin Büyükşehir Belediyesi’ni almak için potansiyeli var. Mevcutta bulunan CHP’li ilçe belediyelerimizin sayısını 6 veya 7’ye yükselteceğimizi biliyoruz. Aday adaylığınız hayırlı olsun. Kim aday olursa olsun partimiz adına katkı koymaya hazırız.’diye konuştu.

Av. Erbek’in ziyaretinde CHP yönetim kurulu üyeleri ve partililerin yanı sıra CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de hazır bulundu.