** Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçeler Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam'da aday adayları hummalı bir çalışma yürütüyor. 2 Eylül 2013 Pazartesi gününe kadar dosyalarını teslim etmeleri gereken aday adaylarından bazıları anılan süreyi beklemeden dosyalarını teslim ederken devlet memuru statüsünde olan ve aday adaylığını düşünen bazı isimler de beklemeye koyuldu. CHP Genel Merkezi'nin karışıklığa neden olan aday adaylık başvuru sürelerine ilişkin açıklamaları parti tabanında garip karşılanıyor. CHP yönetiminin memur statüsündekiler için başvuru süresinin Şubat 2014'e kadar devam edeceğine yönelik son açıklaması Mart 2014'te gerçekleşmesi planlanan seçime bir ay kala adayların netleşemeyeceği dönük kaygıları da beraberinde getiriyor.

** CHP'de yaşanan bu karışıklığa rağmen Adana Büyükşehir ve merkez ilçelerde yoğun bir aday adaylığı hareketliliği yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genç ve kadınlara ağırlık verileceğine yönelik söylemleri de Adana'da yankı buluyor. Kadınların daha çok belediye meclis üyeliklerine başvuru yaptığı gözlenirken Çukurova Belediye Başkanlığı için de 4 kadın aday adayı olması dikkat çekiyor. CHP'de geçmiş dönemlerden farklı olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için de yine bir kadın aday adayı dikkat çekiyor. Seyhan'da ise genç bir ismin aday adaylığı sürecinde kıyasıya bir yarış sergilediği gözlerden kaçmıyor. Partide mevcut milletvekiliyle birlikte geçmiş dönemlerde milletvekilliği yapanlar, mevcut il kadın kolları başkanı, eski ve yeni kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, eski il ve ilçe başkanları, gençlik kolları başkanları, partide halen görev yapan il ve ilçelerin yönetim kurulu üyeleri de başkan ya da belediye meclis üyesi olabilmek için başvuru yapanlar arasında yer alıyor.

SATIR ARASI / YENİ ADANA
M.ÖMER ÜNEY


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçeler Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam'da aday adayları hummalı bir çalışma yürütüyor. 2 Eylül 2013 Pazartesi gününe kadar dosyalarını teslim etmeleri gereken aday adaylarından bazıları anılan süreyi beklemeden dosyalarını teslim ederken devlet memuru statüsünde olan ve aday adaylığını düşünen bazı isimler de beklemeye koyuldu. CHP Genel Merkezi'nin karışıklığa neden olan aday adaylık başvuru sürelerine ilişkin açıklamaları parti tabanında garip karşılanıyor. CHP yönetiminin memur statüsündekiler için başvuru süresinin Şubat 2014'e kadar devam edeceğine yönelik son açıklaması Mart 2014'te gerçekleşmesi planlanan seçime bir ay kala adayların netleşemeyeceği gerçeğini de beraberinde getiriyor.

Sürecin bu haliyle işlemesi durumunda adayların belirlenip seçmenle sağlam ve sağlıklı bir iletişim kurmalarının önünün tıkanacağına dair görüşler ağırlık kazanırken CHP'li aday adaylarının diğer partilerdeki aday adaylarıyla değil de birbirleriyle yarışan konuma düşürülmesi endişeyle karşılanıyor. Aday adaylarının bu kısa zaman zarfında halkla iletişimlerinin güçlü bir zemine oturamayacağından tutun da kendini kamuoyuna tanıtımda verimli bir çalışma yapamayacağına kadar birçok eleştiri hakim. Öte yandan partiyi özümsemiş, fikir ve ideolojileriyle dikkat çekecek isimlerin ön plana çıkmasını isteyen parti tabanı gençlere, yeni beyinlere ve kadınlara açılacak kanalların da rahatlamasını öngörüyor. Partililer adayların son dakikaya bırakılıp adeta bir dayatmaya maruz kalmaması yönünde de görüş belirtiyor.

CHP'de yaşanan bu karışıklığa rağmen Adana Büyükşehir ve merkez ilçelerde yoğun bir aday adaylığı hareketliliği yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genç ve kadınlara ağırlık verileceğine yönelik söylemleri de Adana'da yankı buluyor. Kadınların daha çok belediye meclis üyeliklerine başvuru yaptığı gözlenirken Çukurova Belediye Başkanlığı için de 4 kadın aday adayı olması dikkat çekiyor. CHP'de geçmiş dönemlerden farklı olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için de yine bir kadın aday adayı dikkat çekiyor. Seyhan'da ise genç bir ismin aday adaylığı sürecinde kıyasıya bir yarış sergilediği gözlerden kaçmıyor. Partide mevcut milletvekiliyle birlikte geçmiş dönemlerde milletvekilliği yapanlar, mevcut il kadın kolları başkanı, eski ve yeni kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, eski il ve ilçe başkanları, gençlik kolları başkanları, partide halen görev yapan il ve ilçelerin yönetim kurulu üyeleri de başkan ya da belediye meclis üyesi olabilmek için başvuru yapanlar arasında yer alıyor.

Türkiye'nin tüm il ve ilçelerde seçim atmosferine girdiği şu günlerde CHP'nin Adana Büyükşehir ve merkez ilçelerinde belediye başkanlığını düşünen ve partinin il ve ilçelerine dosyalarını teslim eden aday adaylarını mercek altına aldık. Partinin il ve ilçe örgütlerinden edindiğimiz bilgiler ışığında başvuru dosyasını teslim eden, aday adaylığını düşünen veya sürecin olgunlaşmasını bekleyen CHP'lilerin yaptığı çalışmaları paylaşırken ismi aday adaylığı listelerinde geçen ancak basına ya da kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmayan kişilerle ilgili bilgileri de paylaşamadığımızı belirtmek istiyoruz.

İŞTE ALFABETİK SIRAYLA CHP'Lİ ADAY ADAYLARI VE KAMUOYUNA YANSIYANLAR

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

AKİF KEMÂL AKAY (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan eski il başkanlarından Akif Kemal Akay, Adana’yı Türkiye’nin en büyük köyü olmaktan çıkaracaklarını söyledi. 1960’lı yıllarda Türkiye’nin üçüncü büyük ekonomisine sahip olan Adana’nın o dönemlerde sosyal yaşamıyla, sanatçılarıyla, spordaki başarılarıyla diğer tüm kentlerin kıskandığı bir şehir olduğunu kaydeden Akay, 70’li yılların sonundan itibaren bir elin Adana üzerinde oynayıp kentin gerilemesine neden olduğunu savundu. Adana’nın olmaması gereken bir yerde bulunduğuna dikkati çekerek, “Hep birlikte kötü gidiye dur diyecek, Adana’yı dünyanın en önemli tarım, sanayi, ticaret, sanat, sağlım merkezlerinden haline getireceğiz. Adana’yı Türkiye’nin en büyük köyü olmaktan çıkaracağız. Bu kente inanın” dedi.
Çok farklı alanlarda yeni bir dönemin yaşandığına dikkati çeken ve bu süreç içinde önümüzdeki yıl yerel seçimlerin yapılacağını anımsatan Akay, Adana’nın da seçimin kilit noktalarından biri olacağını vurguladı. Adana’nın çok özel bir kent olduğunun altını çizen Akay, “Avrupa ile Ortadoğu’yu, Asya’yı, Afrika’yı birleştiren çok stratejik bir alan Çukurova. Dünyanın en büyük 3. tarım yapılan ovası. Enerji, gıda ve temiz su önümüzdeki yıllar için stratejik ürünleri. Bunlardan sadece birine sahip olmak bile çok önemli iken Adana üçüne de sahip” şeklinde konuştu. Adana’nın yeniden eski ihtişamlı dönemini yakalayabilmesi için büyük bir atılıma gerek olduğunun altını çizen Akay, bu atılımın başarısının ise şansı tarım, sanayi ve turizm başta olmak üzere tüm ekonomik alanda ve onun kadar kültürel, sosyal ve bilim alanındaki kalkınma isteğine bağlı olduğunu bildirdi. Adana’nın yeni bir yüzyılda büyük bir dönemeçte, zor koşulların baskısı altında olduğunu öne süren Akif Kemal Akay, “Adana nereden gelip nereye yöneldiğini, yeniden şekillenen bölge ve dünyaya hangi özgün katkıyı getireceğini değerlendirmek, kendi ulusal ve evrensel işlevini düşünmek durumundadır” dedi.

ARİF SEZER (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)
DSP çatısı altında TBMM’ye giren ve Orman Bakanlığı yapan Arif Sezer, “Ülkenin birlik ve bütünlüğü tehlikededir. Çıkartılan yasalar tamamıyla emperyalist amaçlı yasalardır. Yaygın basının çok az ve mümtaz bir kısmı hariç, geneli hükümet taraftarı bir tutum sergilemektedir. Anadolu basını 90 küsur yıl önce işgal döneminde olduğu gibi genellikle ulusal tavır sergilemektedir. Yaygın basına karşılık Anadolu basını ve yerel basın desteklenmelidir” diye konuştu.Adana’nın gelmiş geçmiş iktidarlar eliyle deyim yerindeyse  ‘ötelendiğinin’ altını çizerek bunda özellikle yerel politikalar ve politikacıların etkisinin olduğunu söyledi. Adana’nın ülke genelindeki imajının olumsuz olduğuna dikkat çeken Esendemir, “Yerel politikacılar öncelikli olarak imaj yaratmak zorundadırlar” dedi.  Sezer, “Sosyal belediyecilik anlayışını tüm katmanlarıyla hayata geçireceklerini” söyledi. “Sorunların çözümünü sadece yetkililere bırakmayacağız” diyen Sezer, “Bizzat halkın kendisini çözümün içerisinde olacaktır. Bunu yapacağız yapmak zorundayız. Adanalılara kentdaşlık bilincini vermek zorundayız. Buna mecburuz. Adana’nın kurtuluşunun yegâne yolu Adanalıların kentdaşlık bilincine kavuşmalarıdır. İyi yurttaş olmanın yolu da kentdaş olmaktan geçmektedir” diye konuştu. 

HÜSEYİN KARABULUT (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)
Özellikle kırsalda yeralan ilçelere yoğun bir ziyaret trafiğini sürdüren Hüseyin Karabulut, “CHP olarak seçimi kazanacağımıza inancım büyük. “Gitmediğin oy senin değildir” mantalitesinde tüm ilçelerimizi aralıksız olarak tarıyor ve sorunları yerinde tespit ederek projeler hazırlıyoruz.” diye açıklamada bulundu.
Karabulut, Adana’nın yıllardır tüm siyasi iktidarlar tarafından ihmal edildiğini ve özellikle AKP iktidarında büyük bir kaosa sürüklendiğini vurgulayarak, “Adana’da yıllardır tek bir ciddi yatırım yapılmadı. Aksine tüten fabrika bacalarımız birer birer tütmez oldu. Hal böyle olunca işsizlik oranında Adanamız liderlik koltuğuna oturdu. Stratejik konumu ve gerek turizm ve gerekse sanayisi ile metropol adayı bir kentin bu durumlara düşürülmesine Adanalılar da büyük tepki gösteriyor. Ancak biz Adanamızın özlemini çektiği sosyal belediyecilik anlayışıyla, teknik ve uzman kadromuzun hazırladığı onlarca projemizi hayata geçirerek Adana’yı hakettiği konuma getirecek ve metropol kent yapacağız” şeklinde açıklama yaptı.
İlk seçim çalışmalarına kırsalda yeralan ilçelerimizden başlayan CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Karabulut, “2014 yerel seçimlerinde en önemli rolü üstlenecek olan ilçelerimiz bizim baştacımızdır. Yıllardır sağ partili belediyeler tarafından yönetilen ilçelerimiz her yönden içler acısı durumdadır. Artık vatandaşlar boş vaadlere kanmıyor. Verdiği sözleri yerine getirmeyen ve Adana için tek bir ciddi yatırım yapmayan AKP’ye hemşehrilerimizin tepkisi büyüktür ve bu tepki sandığa yansıyacaktır. Biz ilçe ziyaretlerimizde teşkilatlarımız ve vatandaşlarımızın görüşlerini alarak sorunları yerinde tespit ediyor ve projeler üretiyoruz. Partimiz halkımızın tek umudu haline gelmiştir. CHP önce yerelde, sonrasında genelde iktidar olarak hem kentimizi hem de ülkemize rahat bir nefes aldıracaktır” diye konuştu.

RUKİYE ÇİNKILIÇ (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, 'Emeğimiz var, sözümüz de olacak' diye yola çıktıklarını ve kenti yönetmeye talip olduklarını belirtti. Çukurovalı Kraliçe Puduhepa'nın Hitit uygarlığına hükmettiğini ve çok etkin bir yönetim sergilediğini aktaran Çinkılıç, "15 yüzyıl önce bu topraklarda yaşayanlar bir kadına yönetim hakkı vermiş, mühür bastırmıştır. Bugün neden olmasın? Biz kentimizi sosyal demokrat çağdaş belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz. Herkesin desteğini bekliyoruz" diye konuştu. Aday adaylığını savaşın gölgesinde açıklamak durumunda kalmaktan dolayı hüzün duyduğunu belirten Av. Rukiye Çinkılıç, hayati olmadıkça savaşın cinayet olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin birçok ilçesinde bulunduğunu ama Adana’nın hayatında ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Av. Çinkılıç, “Ben bu kente yazgılıyım. Şimdi de bu kenti yönetmek istiyorum. Belediyecilik bizim işimiz” diye konuştu. Adana’nın fiilen Büyükşehir Belediyesi olduğu 1989 seçimlerinden itibaren aralıksız 23 yıl boyunca belediye hukuk müşavirliğinde ve belediyenin çeşitli birimlerinde görev yaptığını aktaran Av, Çinkılıç, yasalardan kaynaklanan çatışmaları, insan merkezli belediyelerden rant merkezli belediyeciliğe geçmek için Cumhuriyetin ilk yıllarında çağdaş dünyaya açılmak ve sosyal belediyeciliği yeşertmek için yapılan 1580 sayılı yasanın ruhunun nasıl öldürüldüğünü yaşayarak gördüğünü belirtti. Av. Çinkılıç, “Bugün bir Adana varmış gibi konuşuyoruz. Oysa beş merkez ilçesinde 319 mahallesi olan diğer on ilçesinde de bir o kadar mahallesi bulunan ve her mahallesi bir başka Adana olan, birden çok Adana’yı konuşmamız gerekiyor. Önce yerelde sonra da ülkede iktidar olup, sadece adı büyüyen ancak gerçekte sorunları büyüyen kentler yaratan bu yasa, yasalar çöplüğe atılacak” dedi.

SONER ÇETİN (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

CHP’nin 2009’da gerçekleşen yerel seçimlerde Büyükşehir aday adayı olarak açıklanan ancak kısa bir süre sonra adaylıktan el çektirilen Av. Soner Çetin, bir yıla yakın sürdürdüğü çalışmalarda Adana'nın daha iyi yönetilmesi amacıyla göreve talip olduğunu belirtti. Soner Çetin, "Vatandaşların sorunlarını çözmek için görev istiyoruz. Bize destek verin ki, güçlü biçimde gelelim size hizmet edelim "dedi. Çetin "Yerel seçim çalışmalarını köylerimize, ilçelerimize, mahallelerimize sivil toplum örgütlerine, emek teşkilatlarına kadar yaygınlaştırarak devam ettiriyoruz. CHP'nin Adana'nın her tarafında başarılı olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Biz çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız şiarıyla yola çıktık. Örgütümüzle el ele verip, desteklerini alarak vatandaşlarımızın da güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarla CHP'nin başarılı olması tek hedefimizdir. Görev verildiği takdirde Adana'yı katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla yöneteceğiz. Vatandaşlarımız önce adaylığımızda sonra seçimlerde destek versin, biz de hizmeti ayaklarına getirelim" şeklinde konuştu. CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin, yerel seçimleri kazanmak için üzerine düşen sorumluluğun farkında olduğunu söyledi. Çetin, "Vatandaşlardan gördüğümüz bu büyük ilgi, verdikleri sonsuz destek omuzlarımıza daha ağır yükler bindiriyor. Buna layık olmak için çok çalışacağız. Örgütlerimiz ve halkımızla beraber olarak, sorunların çözümü için birlikte mücadele edeceğiz. Adana'nın her tarafında yaşayan halkımızın daha mutlu, huzurlu yaşaması ve refah seviyesinin artması için göreve talibiz. Görevi aldığımız günden itibaren halk meclislerini oluşturarak sivil toplum örgütleri ile projelerimizi bir bir yaşama geçireceğiz” diye konuştu.

TURGAY DEVELİ (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)
Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Turgay Develi, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladıktan sonra, adayların önseçim, delege ve partililerle yapılacak olan bir seçimle belirlenmesini onayladığını söyledi ve “Adayları halka soralım” dedi. Develi, “Adayların ön seçimle belirlenmesini onaylıyorum ve delegelerin yanı sıra partili üyelerle de yapılmasını talep ediyorum. Bu yapılacak olan aday belirleme seçimlerine ayrıca bir isteğim daha var. Bu belirleme oylamalarına halkımızı da katmalıyız. İlçelerde sandık koyarak CHP’ye oy verip vermeyeceklerinin de belirlememiz lazım. Ben bir kez daha tekrarlıyorum. Yapılacak olan aday belirleme seçiminden hangi arkadaşımız çıkarsa çıksın bende onun arkasında ve yanında yer alacağım. Bunu buradan bir kez daha sizlere açıklamak istedim. Adana da belediyeleri kazanmak zorundayız. Adana da bir milyon 600 bin seçmen var. Adana de belediyeleri kazanmamız gerekiyor ve İl ve İlçe teşkilatlarımızın yanı sıra gençlerimiz ve kadın kollarımızla el ele vererek yapılan çalışmalarımızı daha fazla yapmamız gerekiyor. Sıkılmadık el, gitmedik sokak bırakmamamız gerekiyor. Arkadaşlar başka Adana yok. “
SEYHAN BELEDİYESİ

BEKİR SITKI ÖZER (SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan ancak CHP Seyhan İlçe Başkanlığı’na Seyhan aday adayı olarak dosya teslim ettiği öğrenilen Seyhan ve Büyükşehir Belediye meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, aday adaylığı sürecini bir dönem CHP'den Adana Belediye Başkanlığı yapmış merhum Ege Bağatur ve İmamoğlu İlçe eski Belediye Başkanlarından Musa Türksev'in mezarlarını ziyaret ederek başlattı. Bağatur ve Türksev'i sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anan Bekir Sıtkı Özer, açıklamasında şunları söyledi: "1973 yılında liseyi bitirdikten sonra CHP'ye kayıt oldum. Bu esnada Belediye Başkanlığına aday alan Sayın Ege Bağatur'u tanıma fırsatına eriştim, 9 Aralık 1973 gecesi seçimi kazanan Sayın Bağatur'u omuzlarda İl binasına taşıdık, Kendisi ile yıllar içinde çok yakın dost olduk. O, bana verdiği öğütlerle politik kariyerimde örnek aldığım insanlardan birisi olmuştur. Birçok öğüdünden nasiplendiğim, kolay kolay kimseyi desteklemeyip, yeterlilik vermediğini bildiğim bu değerli büyüğüm birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarına beni işaret ederek 'Buna sahip çıkın, destekleyin' diyerek beni ayrıca onurlandırmıştır. İşte bu nedenle adaylık yolumun başında 16 Kasım 1990'da kaybettiğimiz engin insanın mezarında bu açıklama yapmayı uygun buldum. Yola çıkarken, kendisini bir kez daha sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. Özer daha sonra CHP Adana İl Gençlik Kolu Başkanlığı'nda yönetiminde yer aldığı ve geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden İmamoğlu İlçe eski Belediye Başkanlarından Merhum Musa Türksev'in İmamoğlu İlçe kabristanındaki mezarını ziyaret ederek dua okudu. Bekir Sıtkı Özer, ayrıca Türksev'in Gençlik Kolu Başkanlığında birlikte siyaset yaptığı ve yönetimde görev aldığı merhum Nimet Boran'ın da kabrini ziyaret etti.

FATİH ÖZGÜR (SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

CHP’nin Seyhan Belediyesi meclis üyesi Fatih Özgür, aday olduğu takdirde açık bir oy farkı ile seçime kazanacağına inandığını söyledi. Özgür, “Belediye Başkanı olduğumda Seyhan'a bağlı tüm mahalle ve köy muhtarlarıyla hep istişare içinde olacağım. Onlarla hizmetin en iyisini verebilmek için birlikte çalışacağım. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla yola çıktım, belediyecilik sadece alt ve üst yapı hizmeti vermek değildir. Belediye Başkanı seçilirsem mahalle guruplarında bir sosyal merkez hüviyetinde çok işlevli birimler kuracağım. Toplumun her kesiminden hemşehrilerimizin bu merkezlerde gereksinimlerini karşılayacak olanaklarını sağlayacağım" dedi.

Adaylık çalışmaları kapsamında tüm kesimlerden destek isteyen Fatih Özgür "Hedef, 1989 seçimindeki gibi, Büyükşehir'i alıp ilçelerde Tulum çıkarmak' Bunun için Seyhan'da farklı kazanmalıyız. Partim beni aday gösterirse, CHP dışındaki Seyhanlı seçmenden de destek alır, 50 bin oyla seçimi kazanırım. Böylece Seyhan, Büyükşehir'i almak üzere Lokomotif görevi yapmış olur. Bu amaçla Örgütümüzle iç içe, partili-partisiz Seyhanlı hemşerilerimle, mahallenin doğal lideri muhtarlarımız başta, kanaat önderleriyle el ele vererek seçimden zaferle çıkmak üzere gayret içindeyim. Başarımdan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

İBRAHİM ÖZDİŞ (SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

SHP 19. Dönem Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Seyhan Belediye Başkanlığına aday adaylığını CHP İl binasında gövde gösterisiyle açıkladı. İbrahim Özdiş’in toplantısına katılanlar il binasına sığmadı. İbrahim Özdiş, “Seyhan’da yapacak çok işimiz var” dedi.

Seyhan’ın sorunlarını çözmeye hazır olduğunu belirten Özdiş, başlıca projelerini şu sözlerle açıkladı: “Seyhan’da kentsel dönüşüm değil, tarihsel dönüşümü sağlayacağım. Kent dokusunu bozmayacak, daha sağlıklı konut, daha yaşanır çevre için dönüşümü hedefliyorum. Komşuyu komşudan ayırmadan, hak edenin rant sahibi olacağı, çağdaş modern ama özünü koruyan kentleşmeyi özellikle eski Seyhan’da gerçekleştireceğim. Kadınlar, gençler, çocuklar, engelliler, önceliğimiz olacaktır. Gençlerimiz için iş garantili kurslar düzenleyip gençlerimizin iş sahibi olmasına yardımcı olacağım.

Çalışan kadınlarımızın çocuklarına çözüm olarak her mahallede çocuk gelişim merkezleri kuracağım. Yaşlılarımızın rahat ve huzur içinde sohbet edeceği, çayı, kahvesi, kütüphanesi ile mahalle toplanma merkezleri oluşturacağım. Engelliler üretim atölyesi ve engelliler bilgi evi kuracağım. Engellilerin her sorununda yanlarında olacağım. Amatör sporları destekleyeceğim. Muhtarlarımızla her ay periyodeki toplantılar yapıp mahalle sorunlarını kadromla birlikte çözeceğim. Aş, iş, plan yaklaşımı ile sorunları çözen bir belediyecilik düşüncesi ile çalışacağım. Kültür sanat olmazsa olmazım olacaktır.” Belediyeciliğin sosyol demokrat, demokratik sol düşüncenin işi olduğuna işaret eden Özdiş, “Bizim savunduğumuz belediyecilik, insanlara iş imkânı sağlayan, yoksula her türlü desteği veren, çalışan, üreten, paylaşan belediyeciliktir. Devrimci, demokrat, ilerici ve çağdaş düşünen herkesin desteğini bekliyorum” diye konuştu.

OKAY SANGÜN (SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıklayan Okay Sangün aday adaylık başvuru dosyasını CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş’a teslim ederken, “Eğer aday gösterilirsem Seyhan’da sosyal demokrat bir belediyenin olacağına hiç kimsenin şüphesi olmasın.Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Adanalılar’ı ve Seyhanlılar’ı CHP çatısı altında birlik olmaya davet ediyorum. CHP ve DSP örgütlerinde görev aldığını söyleyen Sangün, belediye meclis üyeliği yaptığını da hatırlattı. Sangün, halkın siyaset üzerinde daha etkili olabilmesi için mücadele vereceğini kaydetti. Sangün, ziraat mühendisliği mesleği gereği köylü, işçi, kentli ile iç içe oldum, aynı ortamı paylaştığını bu nedenle siyasetin hayatının tam orta noktasında hep yer aldığını belirtti. Sangün, aynı çaba ve gayreti Seyhan ve Seyhanlı için gösterme arzusunda olduğunu dile getirdi.

ORHAN ÇALIŞKANYÜREK (SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

Mali Müşavir Orhan Çalışkanyürek, ilçenin kurulduğu günden bu yana bu kadar kötü yönetilmediğini söyledi. Seyhan’ın böyle yönetilmeyi hak etmediğini ifade eden Çalışkanyürek, “Seyhan’da, rant ve vurdumduymazlıktan ileri gitmeyen bir yerel yönetim anlayışı hakim olmuştur. Seyhan'ın büyük bölümü hizmetten yoksun bırakıldı. Özellikle Seyhan’ın güney mahalleleri üvey evlat muamelesine görüyor. Biz bu anlayışı yıkmak için yola çıktık” dedi.

Seyhan'daki kentsel dönüşümün gerçek anlamda bir skandal olduğunu savunan Çalışkanyürek, "Bu gerçek bir rantsal dönüşümdür. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü diye adlandırdıkları sözde kentsel dönüşüm projeleriyle kendi yandaş ve müteahhitlerini zenginleştiren ama kenar mahalle ve varoşlar diye tabir edilen mahallelere bir çivi bile çakmayan bu zihniyeti Seyhanlı sandığa gömecektir” diye konuştu.

Bugüne kadar yapılamayanı yapmak, Seyhan’ı çağdaş ve modern bir yapıya kavuşturmak, halkın huzur ve refahını temin etmek, şeffaf dürüst sosyal demokrat belediyeciliği tesis etmek gibi hedefleri olduğunu anlatan Orhan Çalışkanyürek, “ Zor bizimle kolaydır. Bu nedenle dürüst, kirlenmemiş, vizyonu olan, yüzü eski olmayan, halkın her kesimini kucaklayacak, projeleriyle Seyhan’ı ayağa kaldıracak, iddialı bir adayla seçimlere girilmelidir. Adana’yı temiz eller yönetecektir. Bundan hiç kuşkum yok” diye konuştu.

SONER ANAFARTA (SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

CHP’nin 2011’de Adana milletvekili sıralamasında yer bulan 34 yaşındaki Soner Anafarta, çoğulcu, toplumcu ve insan odaklı bir belediye yönetiminin Seyhan'ı çağdaş bir kent konumuna getireceğini ifade etti. Anafarta, "Gençliğimizi, dinamikliğimizi ve vizyonumuzu kullanacağız. Eski Adana diye tabir edilen güney mahallelerimizin hizmet alamadığına üzülerek tanık oluyoruz. Adana'da doğup büyüyen biri olarak Seyhan'ın modernize edilerek iç ve dış turizme açılabileceğini biliyorum. Örneğin Pizza kulesini tüm dünya tanıyor ancak Büyük Saat'i Adanalı'dan başka kimse bilmiyor. Seyhan ilçesini projelerimizle güzelleştireceğiz" dedi. Seyhan’da dikine değil enine bir büyümenin gerçekleşmesi gereğine değinen ve mevcut belediye başkanının belediyeciliğin nasıl yapılamayacağına dair bariz örnekler sergilediğini ifade eden Anafarta, Seyhanlı’nın evine sağlık götüreceklerini de vurguladı. 
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2012 yılı verilerine göre Seyhan’da 60 yaş üstü emekli, yaşlı veya sağlık güvencesi olmayan 72 bin 332 hemşehrisinin yaşadığını tespit eden genç siyasetçi Soner Anafarta, “Bu kişiler özellikle sağlıklarına dikkat etmemekle beraber sağlık hizmetlerinden de tam olarak yararlanamamaktadır. Memleketimizin yaşlılarını iyi tanırız, çoluğunu çocuğunu düşünmekten kendisine zaman ayırmaz ve kendine bakamaz. Fakat bu memlekette onların yetiştirdiği evlatlar olarak biz onlara bakacağız. Örf ve adetlerimiz de bunu gerektirir” dedi.
Mobil belediyecilik hizmetleri uygulaması sayesinde, yaşlılara ‘özel yapımlı mobil çözüm araçları’ ile zaman ve mekâna bağlı kalmaksızın sağlık hizmeti sunacaklarını vurgulayan Anafarta, “Vatandaşımızın ayağına gideceğiz. Yerinde tedavi edeceğiz ya da tedavi edilmesi için daha kapsamlı hastanelere yönlendireceğiz” diye konuştu.

TUNCAY KARAYTUĞ (SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

DSP 20. Dönem Adana Milletvekili Tuncay Karaytuğ, “Şu an aday adayıyım. Aday olduğumda Adana gerçek bir Belediye Başkanı görecek” dedi. Tuncay Karaytuğ, “Ben siyasete Adana’da en genç yaşta atılanlardan birisi olarak, kendimi ortak orta kuşak bir siyasetçi durumunda tanıtabilirim. 1960 Adana/ Seyhan doğumluyum. Hani klasik bir laf vardır; ‘Allah’ına kadar Adanalı’ diye evet Allahına kadar Adanalıyım… Neden Seyhan’a talibim olduğuma gelince; Seyhan’da bir sürü eksiklik var, ihmal var ve yok sayılma var. Adana eskiden Seyhan’dan ibaretti. Maalesef planlı bir biçimde şehir Kuzey’e doğru kaydırılırken, şehircilik anlamında kaydırılmadı, sadece bina olarak kaydırıldı. Yani Çukurova denilen bölgede bugün bir ‘kent ‘vardır deme şansınız yok. Sadece yoğun binalar ve o binalarda yaşayan insanlar var. Çukurova; bir adres aradığınızda, ulaşma şansınızın olmadığı, en az bir yarım saatlik bir çaba sonucu adresi bulacağınız bir bölge. Seyhan’a gelirsek; şehir merkezi dediğimiz bölgeye bakalım bir, her taraf yıkıp dökük, imardan nasibini alamamıştır. Adana’nın tarihi geçmişi ve kültürü burası, yani Seyhan. Örnek verim size; İstasyondan aşağıya doğru inelim. İstasyon güneyinden aşağıya doğru indiğimizde yaratılan ya da yaratılamayan ranta bi bakın. Bir de yukarı çıktığınızda yaratılan ranta bakın. Geçmişte Seyhan’da bir dönüm arazi sattığınızda bugünkü Çukurova’da en az 5-10 dönüm arazi alırdınız ama şimdi burada bir dönüm arazi sattığınızda Çukurova’da 10 dönüm arazi alamazsınız. Neden böyle oldu? Burası bilinçli bir şekilde yok sayılır ve yoksullaştırılır orası da zenginleştirilirse insanlar oturdukları yerde büyük servet sahibi olurlar. Seyhan göreceli olarak yoksullaştırıldı. Seyhanlı yoksullaştırıldı” dedi.

YALÇIN AKYOL (SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

Seyhan Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı Yalçın Akyol, çalışmalarını şu sözlerle başlattı: “Demokrasi ve Özgürlük İçin; Herkes Çapulcu Olamaz! İlkleri ‘O’ getirdi. Belediye’yi ilk “O” kurdu. Belediye Hizmet Binası’nın arsasını “O” aldı. Seyhan’da ilk asfalt şantiyesini “O” kurdu. Belediye Makina Parkı’nı “O” kurdu. Seyhanlılarla İlk Kültür ve Sanat Şenliği’ni “O” tanıştırdı. Seyhanlılarla ilk sıkıştırmalı çöp aracını “O” tanıştırdı. Türkiye’de İlk karavan tuvaleti “O” getirdi. Türkiye’de ilk Uydu Yayını “O” kurdu. Türkiye’de İzmir’de Tansaşlardan sonra ilk Mavi Marketi “O” kurdu. Çukurova’nın ilk bölgesel tek radyosu Mavi Radyo’yu ilk “O” kurdu. Seyhan’ da ilk kapalı Semt Pazarı’nı “O” kurdu. ‘O’nunla devam edecek.”

ZEYDAN KARALAR (SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

CHP’nin önceki dönem İl Başkanı Zeydan Karalar’ın açıklamalarında “Parti içi barış” cümleleri dikkat çekiyor. CHP bünyesindeki iç çekişmeleri bitirme sözü veren, Seyhan Belediye Başkan aday adayı Zeydan Karalar, seçim broşürlerini “parti içi barış, parti dışı yarış” olarak belirledi.

Karalar, ilçenin kaderini değiştirmeye talip olduğunu söyledi. Karalar, saha çalışmalarına “parti içi barış, parti dışı yarış” ana temasıyla başladı. Tanıtım broşürlerinde iç çekişmelere neden vurgu yaptığını da açıklayan Karalar, “Kendi iç sorunlarımız nedeniyle partimiz bugüne kadar ciddi sorunlar yaşadı. Büyük zafiyetlere uğradık. Gün artık, parti içindeki tüm sorunları bir kenara itme, birlik ve beraberlik içinde, bu seçimlere omuz verme zamanıdır. İçinde bulunduğumuz süreç, kişisel çekişmelere, zafiyetlere geçit vermeyecek kadar kritik bir süreçtir. Bu nedenle, hiç kimsenin parti içi kırgınlıkları, çekişmeleri tırmandırma lüksü yoktur. CHP bu kısır döngüyü yıkmak zorundadır. Bu yarıştan başarılı bir şekilde çıkabilmemiz için, barışı kurumsallaştırmamız gerek” dedi.

CHP Adana örgütüne uzun yıllar emek veren Zeydan Karalar, bugüne kadar bir çivi bile çakılmayan ve sorunları sürekli ötelenen Seyhan ilçede vaad değil, icraatla halkın karşısına çıkacaklarını belirtti. Karalar “bu güne kadar sizlerle birlikte gericiliğe, adaletsizliğe ve faşizme karşı omuz omuza mücadele ettik. Seçim sandıkları başında bir nefer gibi çalıştık. Yılmadık. Yerel seçimlerin arifesindeyiz. Bir çok arkadaşımız aday adayı oldu, hepsine yürekten başarılar diliyorum . Bizi ancak birlik beraberlik zafere ulaştırır buna inanıyorum. Seyhan İlçe bugüne kadar hep ikinci sınıf muamele gördü. Seyhan ilçenin sorunları sürekli ötelendi. Ben halka hiçbir zaman boş vaatlerde bulunmayacağım, Seyhan halkına vaat değil, icraat sözü veriyorum” şeklinde konuştu.

SEYHAN’DA DİĞER ADAY ADAYLARI
CHP Seyhan’da İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı ABDULLAH BAKIR ve AHMET ADIGÜZEL de Seyhan’a aday adayı olan listede yer alıyor. ADIGÜZEL ve BAKIR da kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmadı.

ÇUKUROVA BELEDİYESİ

AYHAN BARUT (ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

CHP Çukurova ilçe eski başkanlarından Ziraat Mühendisi Ayhan Barut, “Çukurova ilçesinde yakacağımız bir meşale ile önce Adana'yı sonra tüm ülkeyi Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı ok ışıkları ile aydınlatacağız” dedi. Ülkemizin tüm il ve ilçelerinin olduğu gibi Adana'nın Çukurova İlçesinin de, nadide ve seçkin bir ilçe olduğuna dikkat çeken Ayhan Barut, Çukurova İlçesinin Adana'nın modern ve gelişmeye açık bir ilçesi olduğuna dikkat çekerek, “ 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde sadece Çukurova ilçesini değil, Büyükşehir ve tüm ilçeleri de Cumhuriyet Halk Partisi Belediyesi yapmamız ve kazanmamız gerekmektedir.” dedi.

CHP'de Çukurova İlçe Başkanlığı ve 2007 seçimlerinde Milletvekili adayı olan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası eski Adana Şube Başkanı Ziraat Mühendisi Ayhan Barut, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet Halk Partisi'ne 2014 yılında yapılacak yerel seçimler iktidar yolunu açacaktır. Bu nedenle iktidar olmanın yolu yerel seçimleri kazanmaktan geçer. Bizde Çukurova ilçesinde yakacağımız bir meşale ile önce tüm Adana'yı sonra tüm ülkeyi Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı ok ışıkları ile aydınlatacağız.

Alanlarda olan, iyi çalışan ve halkına hizmet sunmayı ön planda tutan bir Cumhuriyet Halk Partili olarak önceliğim, Çukurova ve Adana halkına en iyi hizmeti verebilmektir. Daha sonra, yapılacak genel seçimlerde ülkemizi AKP'nin karanlık iktidarından kurtarmaktır."

ELİF DOĞAN TÜRKMEN (ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

Çukurova ve Çukurovalılar için başlattığı 'Çukurova'ya Kadın Eli Değsin' hareketini ve aday adaylığının nedenlerini açıklayan ve aynı zamanda İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanlığı’nı da yürüten Av. Elif Doğan Türkmen tarihe, romanlara, şiirlere, filmlere ve destanlara konu olan Çukurova Bölgesi'nden adını alan Çukurova ilçesini parlayan yıldız yapmak için yola çıktığını vurguladı.

‘Çukurova'ya Kadın Eli Değsin’ sloganıyla başlattığı hareketin partililerin ve Çukurovalı hemşehrilerinin desteği ve gayretiyle mutlaka ama mutlaka başarıyla sonuçlanacağına inandığını kaydeden Av. Türkmen, “Çukurova ilçemiz partimiz yönetimindeki en güzide belediyeler arasında yer almaktadır. Ancak modern Çukurova ilçemizin çok daha ileri noktalara taşınması için kadınların aktif hale gelip yönetimlere el koyması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü yaşamın en temel noktalarında, en ağır yükü taşıyan, erkeklerle birlikte yaşamı paylaşırken büyük sorumluluklar üstlenen kadınlarımızın, yaşamı var ettiği gibi ilçemizi de baştan aşağıya yenileyeceğini düşündüğümüz için çağdaş bir hareket başlattık. Çukurova ilçemiz Adanamız'ın parlayan yıldızı, modern yüzü ve çağdaş kentleşmenin örnek bir modeli olabilir. Bu imkansız değil. Çünkü sosyal demokrat belediyecilik en önce insana saygı, insana saygının gereği olarak da hakkını vererek gerçekten 'nitelikli yaşam alanları' yapmayı gerektirir” dedi.

Aday olduğu takdirde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adana’da başarı çıtasını yükselteceğine inandığını kaydeden Av. Elif Doğan Türkmen, “Örgütlerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz ama tüm Çukurovalı’yı merkez alan çalışmalar ile yaşayan her hemşehrimizin yanında yer alacağız. Elif Doğan Türkmen olarak ezber bozan bir belediye başkanı olacağımın sözünü şimdiden veriyorum . Kadınlarımızın, gençlerimizin, emeklilerimizin, engellilerimizin ve yaşlılarımızın yaşamlarına hitap edecek çalışmalar yürüteceğiz. Tüm kültürlere, inançlara saygılı hem cemevine hem de camiye hizmet götüren bir anlayış içinde olacağız. Kadın, genç, yaşlı, emekli, engelli, çocuk, esnaf ve iş insanlarının dostu belediye anlayışını hayata geçireceğiz” diye konuştu.

EYLEM DÖNMEZER (ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

Adana Barosu üyesi Avukat Eren Eylem Dönmezer, uzun yıllar siyasetin içerisinde görev aldığını belirtti. Dönmezer,  "Yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin çağdaş demokrasinin vazgeçilmez parçası olduğuna inanıyorum. 350 bin nüfusu ve 240 kilometre karelik yüzölçümü olan Çukurova İlçesi'ne bilgi birikimim ve 15 yıllık mesleki deneyimimle hizmet etmeye talibim. İlçeyi tanıyor ve ihtiyaçlarını biliyorum. Çağdaş belediyecilik vizyonu ve kolektif çalışmayla Çukurova İlçesi'nin çehresini değiştirmeyi hedefliyorum. Çukurova'da çağdaş, katılımcı, herkese eşit mesafede duran yönetim anlayışıyla hizmet vermeye adayım" diye konuştu.

HULUSİ GÜVEL (ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)
Çukurova’nın Adana’nın merkez ilçeleri arasında şehirleşme anlamında modern ve imarlı bir kent görünümünde olduğunu kaydeden CHP’nin 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel, “Adana her ne kadar köy görünümünde olsa da Çukurova en düzenli ilçemiz. Bir tarafında Seyhan Baraj Gölü diğer tarafı ormanla çevrili güzel bir ilçemiz. Çukurova halkının göl ve ormandan yararlanması için altyapılarının oluşturulması gerekiyor” dedi. İki önemli doğal zenginliği halkın hizmetine sunacağını vurgulayan Güvel, “Çukurova ilçesi 350 bin nüfusuyla eğitimli, kültürlü insanlardan oluşmaktadır. Çukurovalı hemşehrilerimin isteklerine cevap verebilecek yaşam alanları yok. Örneğin yürüyüş parkurları, trafiğe kapalı alışveriş, eğlence, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleşebileceği alanlar yok. Modern mimariye uygun kentlerde olması gereken halkın yararlanabileceği tesisler oluşturacağız. İlçede gençlik merkezleri ve kent meydanı eksikliği var. İlçenin mihenk taşı diyebileceğimiz bir alan yok. Çukurova ilçesinde bir noter dahi yok. Çukurova ilçesinde yapılaşma ağırlık kazanmasına rağmen ilgili birimler arsa üretemez hale gelmiştir. İmarlı arsalar engellenerek modern yapılaşmanın önü kapatılmaktadır. Çukurova ilçesi bir dünya kenti olmalıdır. Çukurova’da Türkiye’nin diğer ilçelerine örnek bir kent modeli oluşturacağız. Güzide ilçemizde yaşayan insan kaynakları ve altyapı ile doğal güzelliklerin doğru kullanımı güzel işleri de beraberinde getirecektir. Ekibimizle, projelerimizle bu ilçeyi yönetmeye talibiz. Projelerimizi ilerleyen süreçlerde bir bir açıklayacağız. Çukurova ilçemize özel olarak bilim insanlarıyla, mimar ve mühendislerden oluşan uzman ekibimizle örnek projeler hazırlıyoruz. Zaman içerisinde Çukurovalı hemşehrilerimizle bu projelerimizi paylaşacağız” diye konuştu.

KAMURAN KARACA (ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)
Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, halka hizmet anlayışıyla yola çıktığı Çukurova'da örgütlü güçlerle temas halinde olacaklarını vurguladı. Karaca, halkçı ve halktan yana bir belediyecilik anlayışıyla yola çıktığını söyledi. 3 bin 500 üyeli Eğitim-Sen ve 7 bin 500 üyelik KESK'te örgütlü mücadele veren Kamuran Karaca, demokratik yollarla ve ön seçim yöntemiyle belirlenecek adaylık sürecinde ipi göğüsleyeceğine inandığını kaydetti. Çukurova'da yaşadığını ve sorunları iyi bildiğini anlatan Karaca, "Çözüm önerilerimizi ve projelerimizi de tek tek halkın huzurunda açıklayacağız. Başta eğitim ve sağlık sorunları konusunda örgütlü kesimlerle birlikte çalışacağız. Projeleri mimar ve mühendis odaları, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve halkımızla birlikte yürüteceğiz. Bu sayede ortada rant da olmayacak, kişisel beklenti de sona erecek. Belediye meclis üyelerine de bir düzen gelecek" dedi. Çukurova'da 16 mahalle ve 10 köyde tüm kesimlerle ortak yürüyecek projeler kapsamında çeşitli çalıştaylar düzenleyeceklerini ifade eden Karaca, şunları söyledi: "Örneğin şehircilik ile ilgili TMMOB ile düzenleyeceğimiz çalıştayda herhangi bir rantın dedikodusu bile yapılamaz. KESK, diğer odalar ve dernekler ile sivil toplum örgütleri ile düzenleyeceğimiz çalıştaylarda kişisel bir beklenti olamaz. Belediye meclis üyelerinin de mesleki yönlerine göre belirlenmesi ve dengeli bir dağılımda bulunulmasını öngörüyoruz. Donanımlı genç ve kadınlara da öncelik vermek istiyoruz. Çukurova'da toplumla buluşma alanlarını genişleteceğiz. Toplumla kontak kurmayı başaracağız. Birkaç başlıkta çalıştay düzenleyeceğiz. Halkın ne istediğini bilerek hareket edeceğiz. Her kesimi çalıştaya davet eden, halka öncelik veren bir model oluşturacağız."
ORHAN EKİCİ (ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)
CHP’nin eski il başkanlarından Orhan Ekici, "Çukurova'da halkın güven duyduğu, açık, şeffaf ve farklı bir belediyecilik yapmak istiyoruz" dedi. Ekici, aday adaylığı ile ilgili yaptığı değerlendirmede CHP'de uzun yıllardır çeşitli görevler üstlendiğini ve siyasete ilgi duyduğu için de aday adayı olduğunu söyledi. Çukurova ilçesinde farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koymak istediğini kaydeden Ekici, "Halkın güven duyduğu, şeffaf, sorunları çözmede kararlı bir belediyecilik yapmak istiyoruz" diye konuştu. Sokaktaki insanların ve esnafın sorunlarını birebir diyalog kurarak çözen, katılımcı bir belediye yaratmak istediğini ifade eden Ekici, "Bunların yanı sıra, partizanlık yapmayan, ilçeye hizmet etmek isteyen bir belediyecilik anlayışı oluşturacağız. Dostluk ve kardeşlik adımlarını önce mecliste atacağız" dedi. İnşaat Mühendisi olan Orhan Ekici, projeleriyle ilgili olarak, şunları kaydetti: "Kent merkezi oluşturmak ve çarpık kentleşmeyi durdurarak, kentsel yenileşmeyi geliştirmeyi hedefliyorum. Yeşil alaları çoğaltmak ve kirlenmeyi durdurmak hedeflerimin üst sırasında yer alıyor. Bunların yanı sıra kültür ve sanat merkezler, spor tesisleri, modern sağlık merkezleri, kent bilgi merkezi, huzur evleri, kadın ve çocuk barınma evleri, meslek kursları gibi Çukurova'nın gelişimi için birçok proje düşünüyoruz.”

YILDIRAY ARIKAN (ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKANI VE ADAY ADAYI)

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, hasta olduğu için aday olmayacağı yönündeki iddialarının asılsız olduğunu belirterek, başkanlık için aday adayı olduğunu açıkladı. Arıkan, belediyenin yeni hizmet binasının da 20 Eylül'de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılacağını duyurdu. Yeni hizmet binasının yapımı sırasında çıkan 'ağaçlar kesildi' iddialarına yanıt veren Arıkan, "Bizim binamızın yapımı Gezi Parkı olaylarına denk gelince, bizi olaylarla bağdaştırmaya çalıştılar. Adana'daki ilk çevreci binayı biz yapıyoruz; çatısında çimler olacak; 4 bin ağaç ekeceğız. 'Çamları kestiler' dendi, biz çalışma yaparken o çamlar devrilebilirdi, kökü kalmamış ve miladı dolmuştu onların. Orman Baş Müdürlüğü'nden izin alarak bir kısmını yerinden söktük ve başka bir yere diktik, bazılarını kullanamadık" dedi. Seyhan ilçesinde de belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Arıkan, "Allaha şükürler olsun oraya da hizmet binasını biz kavuşturduk. Belki biz o binayı yapmasaydık hala otellerde, kiralık binalarda Seyhan Belediyesi hizmete devam edecekti" diye konuştu. Arıkan, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının olduğunu hatırlatarak, Çukurova ilçesinde çalışmaların yıl sonunda Belediyeevleri Mahallesi'nde başlayacağını belirtti. Diğer kentsel dönüşüm çalışmalarına nazaran Belediyeevleri'ndeki projenin daha kapsamlı olduğunu kaydeden Arıkan, "Türkiyede, kentsel dönüşümden vatandaşların mağdur olmadığı tek yer olacak; tam bir yaşam merkezi olacak" şeklinde konuştu. Hakkında çıkan 'hasta olduğu için aday olmayacak' iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Arıkan, "Belim nedeniyle bir rahatsızlık yaşadım. Hem partim içerisinden hem de Adanalılardan Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmam konusunda büyük bir talep var. Ama benim Çukurova'daki hedeflerim henüz bitmedi. Yarın partime gidip, aday adaylığı formunu dolduracağım" diye konuştu.

ZEYNEP SERAP BALTACI (ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)
Çukurova’yı ismine layık hale getirmeyi hedeflediğim için adayı adayı oldum diye konuşan Zeynep Serap Baltacı,” Çukurova İlçesini cazibe merkezi haline getireceğim. Çukurova İlçesine kadın eli değmesi gerektiğine inandığım için bu göreve talibim. Halkımızındı taktirlerini alarak inşallah aday olup Çukurova İlçesini hizmete doyuracağım bir çok projelilerimizle geleceğiz”dedi. Psikolog iktisatçı Zeynep Serap Baltacı, “Kentimizin kadın belediye başkanına sahip olmasını istiyorum. Çukurova’daki ilk hedefimiz Kadınlara gençlere engelli vatandaşlarımıza kısaca tüm Çukurova da yaşayanlara yönelik projelilerimi hayata geçirerek Çukurova İlçesini modern kent haline getireceğim. Çukurova’da toplumsal ve sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımızla birlikte el ele gönül gönüle hizmet ataklarını yapacağız. . Çukurova’yı sadece Adana’da değil Türkiye’de örnek bir ilçe haline getireceğimizi herkese göstereceğiz. Sorunları çok iyi biliyoruz ve çözümü için de yerel yönetimlerde söz sahibi olmak ve halkımıza en kaliteli hizmet vermek için aday adayıyım Çukurova’da ara sokaklar dâhil asfaltlanmadık yer bırakmayacağım. Dünya markalarını Çukurova’da toplamayı hedefliyorum. Kaliteli hizmetlerle kenti cazibe merkezi haline getireceğim CHP’nin oy oranını daha çok yukarılara taşıyacağız” diye konuştu.

ÇUKUROVA’DA DİĞER ADAY ADAYLARI
CHP Çukurova’da ayrıca ADİL PAŞA, ERKAN KARAKAYA, FETHİYE ATIL, HALİT ATİK de Belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatını yaptı ve ilçeye dosyalarını teslim etti. Ayrıca MURAT ÖZTANRIÖVER ve YUNUS GÜZEL de aday adayları arasında yer alıyor. Bu isimler de aday adaylığına ilişkin bir açıklama yapmadı.

YÜREĞİR BELEDİYESİ

MEKİN ŞAHİN (YÜREĞİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

CHPYüreğir Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürü Mekin Şahin, Yüreğir’i turluyor. Mekin Şahin, aday adaylığını açıkladıktan sonra, Yüreğir’i geziyor, görüştüğü vatandaşlarla ilçenin sorunlarınıtartışıyor, yapılması gerekenleri anlatıyor, Yüreğir’in makus talihini değiştireceğini de hazırladığı projeleriyle gerçekleştireceğini söylüyor. Renkli siyasi kişiliğinden dolayı CHP tabanı ve seçmeni tarafından tanınan Mekin Şahin, Yüreğir’deki AKP ile olan oy farkını kapatmak için çalışmalara şimdiden başlanıldığını, adaylığının kesinleşmesi halinde de ilçeyi çağdaş bir kent haline getirecek projelerini açıklayacağını söyledi. Yapılan anketlere fazla inanmadığını da belirten Mekin Şahin, AKP ile CHP arasındaki açının daraldığını, yapılacak çalışmalarla CHP’nin öne geçebileceğini dile getirdi. Ülkeyi farklı yöne götüren bir sürecin bulunduğunu, yerel seçimlerde bunun önüne geçilmemesi halinde genel seçimlerin de olumsuz etkileneceğini ifade eden Mekin Şahin, Yüreğir halkıyla bütünleşmeye devam ediyor. Mekin Şahin’in CHP’den belediye başkan aday adayı olmasından memnunluk duyan vatandaşlar, ”Mekin Şahin renkli siyasi kişiliğiyle tanınıyor ve seviliyor. Aday adayı olması memnunluk yarattı.Mekin Şahin’in aday olup seçimi kazanmasıyla Yüreğir’de çok şeylerin değişeceğine inanıyoruz. Yüreğir’de değişim şart. Mekin Şahin bunu gerçekleştirebilir” diye konuştu.

ORHAN BAYRAM (YÜREĞİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI)

CHP’de genlik kolları başkanlığı ve gençlik kolları genel başkan yardımcılığı yapan CHP Yüreğir Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Bayram, yılların ihmali yüzünden ilçenin üçüncü dünya ülkelerini aratmayan görünüm içinde olduğunu söyledi. İşsizlik, yoksulluk, altyapı sorunları, varoşları, gettolaşmaya giden konumuyla Yüreğir’in kanayan bir ilçe olduğunu savunan Bayram, “Bir AVM ve otel binaları dışında Yüreğir’de ne var? Yüreğir’de aslında çok şey var; olmayan bir altyapı, pislik, çöp, bozuk yollar, çıkmaz sokaklar, varoşlar ahırlar var… Yüreğir’de hala ihmal ve mahrumiyet var” dedi. 19 yıl önce CHP’ye üye olan, İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan, şu anda kurultay delegeliği görevini yürüten Bayram, Yüreğir’de doğup büyüyen biri olarak bu ihmale son vermek için yola çıktığını söyledi. Orhan Bayram, Yüreğir’i aydınlık bir geleceğe taşımak için yola çıktığının altını çizdi. Bayram, bu noktada en ciddi projesinin ise işsizliği ve yoksulluğu yenmek olduğunu söyledi. Bayram, Yüreğir’de 20 bin kişiye iş sağlamayı planlıyor.

YÜREĞİR’DE DİĞER ADAY ADAYLARI

Yüreğir’de NECATİ ORTATEPE, İSMET YÜKSEL ve ZEYNEL MIZRAK da aday adaylığı dosyasını ilçe yönetimine teslim etti. NURETTİN YILMAZ’ın da başvuru yapması bekleniyor. Bu adaylar herhangi bir açıklama yapmadığı için okurlarımıza yansıtamıyoruz.

SARIÇAM BELEDİYESİ

CHP’de Sarıçam Belediyesi için son aldığımız bilgilere göre henüz dosya teslim eden aday adayı bulunmuyor. Sarıçam’da Sofulu Beldesi eski belediye başkanı İRFAN AKSOY ile 2009’da DSP adayı olarak Sarıçam’da yarışan CELAL GÜVEN’in CHP’de aday adayı olmaya hazırlandığı biliniyor.