Başkan Bilal Uludağ başkanlığında toplanan belediye meclisi gündemindeki konuları görüşerek karara bağlıyor. Başkan Bilal Uludağ’ın talimatı ile yeni tasarlanan belediye logosu, meclisin ağustos ayı olağan toplantısında kabul edildi.
Belediye Başkanı Bilal Uludağ, logonun temsil gücünü arttırmak ve daha estetik bir hale getirmek için başlattığı çalışmayı tamamladı.  tasarımcılar tarafından hazırlanan dört ayrı logo tasarımının Sarıçamlıların onayına sunduklarını belirterek, “Belediye olarak dört ayrı logodan birisinin belediyemizin yeni arması olması için hemşerilerimize sorduk. Katılımcı belediyecilik anlayışımız ile halkın logo konusundaki fikirlerini bir anket formu düzenleyerek aldık. Şu anda belirlenen logonun yeni armamıza işletmek için belediye meclisimizin onayı ile yeni logo artık tüm arma ve işlemlerimize girecek. Başta meclis üyeleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.  

Ağustos Ayı Belediye Meclisinin gündemine gelen Sarıçam Belediye Logosunun Sarıçam’ı temsil ettiğini belirten MHP Grup Sözcüsü Ramazan Akyürek ise, Sarıçam ilçesi 2009’da yeni kurulan bir ilçeydi. Belediyenin logosunun o dönem belirlenirken fazla özen gösterilmediğini düşünüyorum. Şuan bizim belirlediğimiz logo ile Sarıçamı birbirine bağlayan Türk bayrağı sembolü var. Yine Sarıçam bir tarım bölgesi olduğu için bereketi temsil eden figürler yer almaktadır. Bu logonun tüm Sarıçamlılar tarafından benimseneceğine inancım tamdır.” diye konuştu.